Εύβοια: Ο Απόλυτος Ταξιδιωτικός Οδηγός για διακοπές

Παραλία Πετάλη Εύβοια
credits: Πάνος Αγιαννίτης

Η Εύβοια για διακοπές είναι ιδανικός προορισμός και προσφέρει αμέτρητους λόγους για να την επισκεφτείς και να περάσεις εκεί ωραίες στιγμές. Για αυτό, μάζεψε όσο καλοκαίρι μπορείς για τους χειμώνες σου.

Διακοπές στην Εύβοια σημαίνει παραλίες απείρου κάλλους, φαράγγια, καταρράκτες, συνδυασμός θάλασσας και βουνού, και σπάνια τοπία.

Όλα αυτά θα τα βρεις στην Εύβοια, όπου θα κάνεις τις διακοπές σου, σε έναν προορισμό που είναι κυριολεκτικά μία ανάσα από την Αθήνα.

Οι καλύτερες παραλίες στην Εύβοια  

Οι παραλίες στην Εύβοια είναι μαγικές και οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Παραλίες μικρές, μεγάλες, με γαλαζοπράσινα νερά που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις.

Λιχαδονήσια

Η παραλία είναι ίσως από τα ομορφότερη στην περιοχή. Χρυσή άμμος και γαλαζοπράσινες αποχρώσεις συνθέτουν το τοπίο του πανέμορφου σημείου που θα απολαύσετε το μπάνιο σας. Τα νερά είναι σχετικά ζεστά και ρηχά για αρκετά μέτρα από την ακτή.

Είναι ένας μοναδικός προορισμός στην Βόρεια Εύβοια. Στα Λιχαδονήσια θα βρείτε την χαμένη γαλήνη που λείπει τόσα χρόνια.

Εύβοια, Ταξιδιωτικός Οδηγός, διακοπές
Κι όμως ακόμη και 2 ώρες μακριά από την Αθήνα υπάρχει ένας πριβέ παράδεισος που σε περιμένει να σε μαγέψει με την ομορφιά του και την ηρεμία του.
credits: Giannis Mpampoulis, Theofilos Mpampoulis

Μη παραλείψεις να επισκεφθείς, τη παραλία Λιχαδονήσια, ένα σύμπλεγμα 7 μικρών νησιών, που πολλοί τα συσχετίζουν με τις Σεϋχέλλες και έχει εξωτική ομορφιά.

Παραλίες Τσίλαρος και Θαψά

2 εξωτικές παραλίες στην Εύβοια που πραγματικά εκεί θα βρεις την γαλήνη και την ηρεμία. 2 εξωτικές παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε και είμαστε σίγουροι ότι θα σας μείνει αξέχαστη αυτή η εμπειρία.

2 παραλίες της Εύβοιας που είναι δίπλα – δίπλα και λίγα χιλιόμετρα τις χωρίζει μεταξύ τους.

Σου προτείνουμε να μην πας σε μία μέρα και στις 2 αυτές εξωτικές παραλίες. Χρειάζεται να αφιερώσετε σίγουρα μια ολοήμερη εκδρομή.

Αν ανοίξεις τα μάτια σου, σίγουρα θα νομίσεις ότι έχεις ξυπνήσει στον παράδεισο.

Εύβοια, Ταξιδιωτικός Οδηγός, διακοπές
Θαψά: Μία από τις 2 εξωτικές παραλίες

Τσίλαρος: Μία από τις 2 εξωτικές παραλίες της Εύβοιας

Εύβοια, Ταξιδιωτικός Οδηγός, διακοπές

Η παραλία Τσίλαρος είναι ένας κρυμμένος παράδεισος και αγαπημένος προορισμός για άτομα κάθε ηλικίας.

Στον Τσίλαρο, πας και με παρέα ως έφηβος, πας και για ρομαντικές διακοπές με το ταίρι σου αλλά σίγουρα πας και με την οικογένεια. Με λίγα λόγια, είναι για όλες τις ηλικίες.

Παραλία Κορασίδα

Μας είπαν ότι αν δεις την ανατολή του ηλίου, θα το θυμάσαι μια ζωή. Δεν θέλαμε και πολύ. Πήγαμε να εξερευνήσουμε αυτή την παραλία από κοντά.

Από τη Χαλκίδα, δεν είναι και τόσο μακρυά. Πρώτα από όλα θα πρέπει να φτάσεις στο Νεοχώρι.

Το Νεοχώρι θα το βρεις λίγο μετά το Αλιβέρι. Όταν θα φτάσεις εκεί, τα μάτια σου να είναι δεκατέσσερα. Κάπου στην μέση του χωριού υπάρχει μια ταμπέλα που λέει για Κορασίδα. Θα στρίψεις δεξιά και φύγαμε για την παραδεισένια παραλία της Εύβοιας.

Θα περάσεις και από το χωριό Αχλαδερή και σε λίγα λεπτά θα φτάσεις. Ένα πράγμα θα σας πούμε. Η διαδρομή είναι αξέχαστη. Ανεβαίνεις βουνό και η θέα είναι καταπληκτική. Στα πόδια σου όλο το Αιγαίο.

Εύβοια, Ταξιδιωτικός Οδηγός, διακοπές

Έχει θέση για στάθμευση και μαγαζιά για να πάρεις το κατιτίς σου. Τα βότσαλα είναι άσπρα και λαμπερά δίπλα στα γαλαζοπράσινα νερά. Παραλία με βότσαλα που μοιάζουν σαν κουφέτα αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό βουνού και θάλασσας στην Κορασίδα.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Τον έπιασε κρύος ιδρώτας όταν κοίταξε πιο προσεκτικά στην παραλία

Εύβοια: Κοίταξαν από το παράθυρο του αυτοκινήτου και τους “κόπηκαν τα γόνατα” – Δείτε τι αντίκρισαν

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.