Η Geocycle Hellas, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, επιβεβαιώνοντας την δέσμευσή της για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, διακρίθηκε στα “Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2024”, στον Πυλώνα του Περιβάλλοντος και στη θεματική «Διαχείριση Αποβλήτων & Κυκλική Οικονομία». Η αναγνώριση αυτή, αφορά στην πρωτοβουλία «Ενεργειακή αξιοποίηση φυτικών αποβλήτων από την Geocycle Hellas», μια καινοτόμο δράση με πολλαπλά οφέλη τόσο για το περιβάλλον όσο και για την κοινωνία.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα «Ενεργειακή αξιοποίηση φυτικών αποβλήτων», περιλάμβανε την ορθή διαχείριση των φυτικών αποβλήτων, όπως κλαδέματα και φυτικά υπολείμματα, που συλλέχθηκαν από δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Με αυτή την πρωτοβουλία, περισσότεροι από 70.000 τόνοι φυτικών αποβλήτων εκτράπηκαν από την υγειονομική ταφή την περίοδο 2021-2022, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.
Αξίζει να αναφερθούν τα σημαντικά οφέλη της δράσης, καθώς συμβάλλει στην πρόληψη φυσικών καταστροφών, όπως πυρκαγιές, απομακρύνοντας επικίνδυνη καύσιμη ύλη από άλση, δάση και κατοικημένες περιοχές και αξιοποιώντας την ενεργειακά. Απευθυνόμενοι στις τοπικές κοινωνίες, στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις περιβαλλοντικές αρχές, η δράση της Geocycle Hellas αποτελεί παράδειγμα καινοτομίας στη διαχείριση φυτικών αποβλήτων.
Η Λένα Μπέλση, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Geocycle Hellas, δήλωσε: «Αυτή η διάκριση αποτελεί επιβεβαίωση της δέσμευσής μας για ένα βιώσιμο μέλλον. Η αναγνώριση των προσπαθειών μας προς αυτή την κατεύθυνση, μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιούμαστε».
Η κα Μπέλση συμμετείχε επίσης σε πάνελ που διοργανώθηκε κατά την εκδήλωση, όπου συζητήθηκαν καίρια θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης στους τομείς: Διακυβέρνηση, Αγορά, Περιβάλλον, Κοινωνία & Συνεργασίες, μέσα από διάλογο και παρουσιάσεις ειδικών περιπτώσεων.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Νέο διοικητικό συμβούλιο Α.Ο.ΧΑΛΚΙΣ
Αχλάδι Εύβοιας: Η κρυφή παραλία κοντά στη Χαλκίδα
«Έπεσαν» Facebook και Instagram – Τι συμβαίνει και πότε θα αποκατασταθούν
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος δημοσιογράφος, του οποίου η επαγγελματική διαδρομή συνδυάζει τη βαθιά γνώση της τοπικής κοινωνίας με την εμπειρία στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Με καταγωγή από την Κύμη, όπου και αποφοίτησε από το Λύκειο το 1997, έθεσε από νωρίς τις διεθνείς ακαδημαϊκές βάσεις για την καριέρα του. Σπούδασε δημοσιογραφία στο αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του Paisley στη Σκωτία, από όπου αποφοίτησε το 2003, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και μια σύγχρονη οπτική για τον χώρο της ενημέρωσης.
Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, αφοσιώθηκε στο πάθος του για τη δημοσιογραφία. Για μία ολόκληρη δεκαετία (2009-2019), υπήρξε η φωνή και η εικόνα της Εύβοιας για έναν από τους κορυφαίους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, τον ALPHA, καλύπτοντας με συνέπεια και αξιοπιστία όλα τα μεγάλα γεγονότα της περιοχής.
Η πορεία του συνεχίστηκε με σημαντικές συνεργασίες σε πανελλαδικό επίπεδο, με πιο πρόσφατη αυτή στην επιτυχημένη ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, ο Γιώργος Κουτσελίνης έχει κατακτήσει και τον κόσμο του ραδιοφώνου. Σήμερα, βρίσκεται καθημερινά στο τιμόνι της πρωινής ζώνης του Live FM, από τις 10:00 έως τις 13:00, όπου με τον δυναμικό του λόγο, το χιούμορ και την καίρια ανάλυση της επικαιρότητας, έχει χτίσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με το ακροατήριό του.
Ο ιστότοπος, υπό τη διεύθυνση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουτσελίνη, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως τοπικά νέα, κοινωνικά ζητήματα και έκτακτα περιστατικά.
Παρέχει κατηγορίες όπως “Βόρεια Εύβοια” και “Νότια Εύβοια” για στοχευμένη ενημέρωση, καθώς και ενότητες για τα τελευταία νέα και ρεπορτάζ από την περιοχή.

