Έρχονται προσλήψεις στα ΚΕΠ, το 2024 και όλοι περιμένουν να εκδοθεί η προκήρυξη. Δείτε πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα και πότε φυσικά ξεκινούν οι αιτήσεις – Προκήρυξη 8Κ 2024: Ποια τα κριτήρια – Τι πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι – Πως κάνουμε αίτηση για προκηρύξεις – Συμμετοχή σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επεξεργασία της προκήρυξης για τις 2.500 προσλήψεις υποψηφίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) – στην οποία περιλαμβάνονται οι μόνιμοι στα ΚΕΠ.
Η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά αποκλειστικά υποψηφίους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), ενώ ο αριθμός των θέσεων που θα αντιστοιχεί στα ΚΕΠ ενδέχεται να προσεγγίσει ή και να ξεπεράσει τις 400.
Ο ακριβής χρόνος έκδοσης εξαρτάται από το πότε θα εκδοθούν οι δύο προαναφερόμενοι διαγωνισμοί και για αυτό δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία.
Στο νέο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι υποψήφιοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως απόφοιτοι Λυκείων, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΣ, ΙΕΚ με πιστοποίηση ανεξαρτήτως ειδικότητας.
Επιπλέον, συμμετέχουν και πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ, στη μεγάλη προκήρυξη μπορούν να συμμετέχουν και πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ, προσκομμίζοντας όχι το πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά Δευτεροβάθμιας, δηλαδή το απολύτηριο Λυκείου.
Οι επιτυχόντες θα προσληφθούν στα ΚΕΠ όλης της χώρας με την ειδικότητα ΔΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (ΔΥΠ).
Το απαραίτητο πρόσθετο προσόν που πρέπει να διαθέτουν όλοι οι υποψήφιοι για τις μόνιμες προσλήψεις στα ΚΕΠ είναι η πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Η/Υ) σε τρία αντικείμενα:α) επεξεργασία κειμένων β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου.
Προκήρυξη 8Κ 2024: Ποια τα κριτήρια
Τα κριτήρια που δίνουν αποφασιστικά μόρια διορισμού για τις μόνιμες προσλήψεις στα ΚΕΠ είναι τα εξής:
-Βαθμός απολυτήριου
– Δεύτερος τίτλος σπουδών (ίδιας βαθμίδας – ΔΕ, π.χ. πτυχίο ΙΕΚ με πιστοποίηση)
– Γνώση ξένων γλωσσών
– Προϋπηρεσία
– Πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ
Αξίζει να σημειωθεί ότι η γνώση Η/Υ για διοικητικές θέσεις δεν δίνει μόρια αλλά είναι απαραίτητο προσόν για τον διορισμό.
Οι θέσεις στα ΚΕΠ περιλαμβάνονται στην υπό έκδοση προκήρυξη των 2.500 μόνιμων προσλήψεων ΔΕ σε όλη την Ελλάδα
Προκήρυξη 8Κ 2024: Τι πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι
Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις οφείλουν να συγκρατήσουν τα εξής:
Η συντριπτική πλειοψηφία των διοικητικών θέσεων ΔΕ που θα περιλαμβάνονται στη μεγάλη προκήρυξη θα αφορούν στην ενίσχυση των ΚΕΠ σε δήμους όλης της χώρας.
Η ειδικότητα που ζητείται στα ΚΕΠ είναι η “ΔΕ Διεκπεραίωση Υποθέσεων Πολιτών“. Για αυτή την ειδικότητα γίνονται δεκτά όλα τα απολυτήρια Λυκείου, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ και τα πτυχία ΙΕΚ.
Η προκήρυξη βρίσκεται σε τελικό στάδιο επεξεργασίας. Συνολικά θα περιλαμβάνονται πάνω από 107 διαφορετικές ειδικότητες.
Μετά την αποστολή της στο Εθνικό Τυπογραφείο, η εν λόγω προκήρυξη θα δημοσιευθεί σε λίγες ημέρες στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), όπου θα αναφέρονται αναλυτικά οι ημερομηνίες αιτήσεων συμμετοχής για τις προσλήψεις.
Σημειώνεται ότι η προκήρυξη είναι τύπου «Κ», κάτι που σημαίνει ότι οι προσλήψεις δεν θα γίνουν από τη δεξαμενή του γραπτού διαγωνισμού, αλλά με το παραδοσιακό σύστημα μοριοδότησης των υποψηφίων.
Όσοι, δηλαδή πληρούν τα κριτήρια και δηλώσουν συμμετοχή θα δημιουργήσουν έναν πίνακα κατάταξης, βάσει των ακαδημαϊκών και κοινωνικών κριτηρίων που διαθέτουν.
Πως κάνουμε αίτηση για προκηρύξεις – Συμμετοχή σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ
Τα φυσικά πρόσωπα μπορείτε να υποβάλλετε και να διαχειριστείτε αιτήσεις για συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).
Θα χρειαστεί να:
– Εγγραφείτε στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες με τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.
– Εκδώσετε το απαιτούμενο e-Παράβολο (€3).
Με την οριστικοποίηση και υποβολή της αίτησης, θα λάβετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο θα αναφέρει τον διαγωνισμό, τον αριθμό πρωτοκόλλου και την ημερομηνία οριστικοποίησης της αίτησής σας.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Νέο διοικητικό συμβούλιο Α.Ο.ΧΑΛΚΙΣ
Αχλάδι Εύβοιας: Η κρυφή παραλία κοντά στη Χαλκίδα
«Έπεσαν» Facebook και Instagram – Τι συμβαίνει και πότε θα αποκατασταθούν
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος δημοσιογράφος, του οποίου η επαγγελματική διαδρομή συνδυάζει τη βαθιά γνώση της τοπικής κοινωνίας με την εμπειρία στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Με καταγωγή από την Κύμη, όπου και αποφοίτησε από το Λύκειο το 1997, έθεσε από νωρίς τις διεθνείς ακαδημαϊκές βάσεις για την καριέρα του. Σπούδασε δημοσιογραφία στο αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του Paisley στη Σκωτία, από όπου αποφοίτησε το 2003, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και μια σύγχρονη οπτική για τον χώρο της ενημέρωσης.
Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, αφοσιώθηκε στο πάθος του για τη δημοσιογραφία. Για μία ολόκληρη δεκαετία (2009-2019), υπήρξε η φωνή και η εικόνα της Εύβοιας για έναν από τους κορυφαίους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, τον ALPHA, καλύπτοντας με συνέπεια και αξιοπιστία όλα τα μεγάλα γεγονότα της περιοχής.
Η πορεία του συνεχίστηκε με σημαντικές συνεργασίες σε πανελλαδικό επίπεδο, με πιο πρόσφατη αυτή στην επιτυχημένη ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, ο Γιώργος Κουτσελίνης έχει κατακτήσει και τον κόσμο του ραδιοφώνου. Σήμερα, βρίσκεται καθημερινά στο τιμόνι της πρωινής ζώνης του Live FM, από τις 10:00 έως τις 13:00, όπου με τον δυναμικό του λόγο, το χιούμορ και την καίρια ανάλυση της επικαιρότητας, έχει χτίσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με το ακροατήριό του.
Ο ιστότοπος, υπό τη διεύθυνση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουτσελίνη, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως τοπικά νέα, κοινωνικά ζητήματα και έκτακτα περιστατικά.
Παρέχει κατηγορίες όπως “Βόρεια Εύβοια” και “Νότια Εύβοια” για στοχευμένη ενημέρωση, καθώς και ενότητες για τα τελευταία νέα και ρεπορτάζ από την περιοχή.

