
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, πρωτοπόρος στον κλάδο των αειφόρων δομικών υλικών, συμβάλλει στην ανέγερση του εμβληματικού Riviera Tower, που αναπτύσσεται στο πλαίσιο του The Ellinikon, με τη χρήση σκυροδέματος υψηλών επιδόσεων της σειράς DYNAMax που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ έχει προμηθεύσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 7.000 m³ σκυροδέματος υψηλών επιδόσεων της σειράς DYNAMax, κατηγορίας θλιπτικής αντοχής C70/85, για την κατασκευή του Riviera Tower.
Τα σκυροδέματα DYNAMax χρησιμοποιούνται σε όλα τα κατακόρυφα οπλισμένα δομικά στοιχεία που αποτελούν τους πυρήνες της ανωδομής, καθώς και σε οριζόντια οπλισμένα δοκάρια του κτιρίου.
Ο Riviera Tower, o πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης κατοικιών στην Ελλάδα και ένας από τους πιο πράσινους στην Ευρώπη, προορίζεται να γίνει ορόσημο βιωσιμότητας στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής στρατηγικής του, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προσαρμόζει την σύνθεση των σκυροδεμάτων DYNAMax, και πετυχαίνει ισχυρή μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κατά 25%.
Η βελτίωση αυτή επιτεύχθηκε μέσω της ανάπτυξης και χρήσης τσιμέντων ECOPlanet χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος, όπως τα CEM III/B 42.5N SR και CEM II/A-L 42.5R, σύμφωνα με τις αντίστοιχες Περιβαλλοντικές Δηλώσεις Προϊόντος (EPDs), συμβάλλοντας σημαντικά στην αειφορία του έργου.
Η σειρά προϊόντων DYNAMax διακρίνεται τόσο για την βιωσιμότητά της όσο και για την υπερυψηλή αντοχή της έχοντας Μέτρο Ελαστικότητας (> των 40 GPa) και Aνθεκτικότητα σε διείσδυση χλωριόντων < από 750 Cb (ASTM C1202). Έτσι, τα προϊόντα DYNAMax αποτελούν την ιδανική και προτιμητέα επιλογή για την κατασκευή ενός έργου όπως o Riviera Tower, ενώ προσφέρουν σημαντικά μειωμένες ανάγκες συντήρησης κατά τη διάρκεια ζωής του κτιρίου.
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, μέσω της σειράς DYNAMax και σύμφωνα με την αρχή «Χτίζουμε καλύτερα με λιγότερα», επιβεβαιώνει την δέσμευσή του στην καινοτομία και την βιωσιμότητα στον κατασκευαστικό κλάδο, μέσα από λύσεις που προάγουν την αειφορία και την πράσινη ανάπτυξη.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Νέο διοικητικό συμβούλιο Α.Ο.ΧΑΛΚΙΣ
Αχλάδι Εύβοιας: Η κρυφή παραλία κοντά στη Χαλκίδα
«Έπεσαν» Facebook και Instagram – Τι συμβαίνει και πότε θα αποκατασταθούν
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος δημοσιογράφος, του οποίου η επαγγελματική διαδρομή συνδυάζει τη βαθιά γνώση της τοπικής κοινωνίας με την εμπειρία στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Με καταγωγή από την Κύμη, όπου και αποφοίτησε από το Λύκειο το 1997, έθεσε από νωρίς τις διεθνείς ακαδημαϊκές βάσεις για την καριέρα του. Σπούδασε δημοσιογραφία στο αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του Paisley στη Σκωτία, από όπου αποφοίτησε το 2003, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και μια σύγχρονη οπτική για τον χώρο της ενημέρωσης.
Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, αφοσιώθηκε στο πάθος του για τη δημοσιογραφία. Για μία ολόκληρη δεκαετία (2009-2019), υπήρξε η φωνή και η εικόνα της Εύβοιας για έναν από τους κορυφαίους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, τον ALPHA, καλύπτοντας με συνέπεια και αξιοπιστία όλα τα μεγάλα γεγονότα της περιοχής.
Η πορεία του συνεχίστηκε με σημαντικές συνεργασίες σε πανελλαδικό επίπεδο, με πιο πρόσφατη αυτή στην επιτυχημένη ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, ο Γιώργος Κουτσελίνης έχει κατακτήσει και τον κόσμο του ραδιοφώνου. Σήμερα, βρίσκεται καθημερινά στο τιμόνι της πρωινής ζώνης του Live FM, από τις 10:00 έως τις 13:00, όπου με τον δυναμικό του λόγο, το χιούμορ και την καίρια ανάλυση της επικαιρότητας, έχει χτίσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με το ακροατήριό του.
Ο ιστότοπος, υπό τη διεύθυνση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουτσελίνη, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως τοπικά νέα, κοινωνικά ζητήματα και έκτακτα περιστατικά.
Παρέχει κατηγορίες όπως “Βόρεια Εύβοια” και “Νότια Εύβοια” για στοχευμένη ενημέρωση, καθώς και ενότητες για τα τελευταία νέα και ρεπορτάζ από την περιοχή.

