Ήρθε ο Οκτώβριος – Καλό μήνα με ευχές και εικόνες!
Ο Οκτώβριος ή Οκτώβρης είναι ο δέκατος μήνας του έτους ανήκει στην εποχή του Φθινοπώρου και έχει 31 ημέρες.
Επειδή το πιο σημαντικό δώρο του Οκτωβρίου στους γεωργούς είναι οι πολλές βροχές του, γι’ αυτό σε πολλά μέρη ονομάζεται «Βροχάρης».
Ηταν ο τέταρτος μήνας του αττικού έτους. Ονομάστηκε Πυανεψιών από τα ιερά Πυανέψια ή Πυανόψια, εορτή προς τιμήν του Απόλλωνα. Ο Οκτώβριος αρχίζει την ίδια ημέρα του χρόνου με τον Ιανουάριο, εκτός από τα δίσεκτα έτη.
Παρακάτω θα βρείτε ευχές για τον Οκτώβριο.
– Καλό και ευτυχισμένο μήνα να έχουμε! Επιτέλους! Ήρθε! Περιμέναμε πώς και πώς τον Οκτώβριο!
– Καλό, δημιουργικό και παραγωγικό μήνα, να έχουμε! Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό.
Τι μπορεί κάποιος να κάνει τον Οκτώβριο;
Στην αρχαία Ελλάδα, ο Οκτώβριος ονομαζόταν “Πυανεψιών”. Ήταν ένας σημαντικός μήνας για τη γεωργία, καθώς σηματοδοτούσε την αρχή της σποράς για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.
Ποιες είναι οι αργίες τον Οκτώβριο;
Η 28η Οκτωβρίου είναι αργία μιας και είναι η Εθνική Επέτειος της Ελλάδας, η οποία εορτάζει την έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.
Η 26η Οκτωβρίου είναι η γιορτή του Αγίου Δημητρίου, του πολιούχου της Θεσσαλονίκης.
Τον Οκτώβριο, ο καιρός αρχίζει να κρυώνει και τα φύλλα των δέντρων αρχίζουν να πέφτουν. Είναι ένας όμορφος μήνας, με έντονα χρώματα και μια αίσθηση αλλαγής.
Βόλτες τον Οκτώβριο
Θέλεις να επισκεφτείς ένα από εκείνα τα μέρη όπου επικρατεί η ιδανική ησυχία για τέτοιες σύντομες αποδράσεις, και όπου η φύση οργιάζει; Βρήκαμε τον τέλειο προορισμό για εσένα, που αναζητάς τα παραπάνω.
Οι κάτοικοι χωριού πήραν πινέλο στα χέρια και έκαναν πολλά θαύματα και το αποτέλεσμα που θα δείτε σίγουρα θα σας κάνει να τρίβετε τα μάτια σας.
Έτριβαν τα μάτια τους με αυτό που είδαν την επόμενη μέρα σε χωριό στην Εύβοια.
Σίγουρα όμως δεν είχαν φανταστεί τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Πολύ σύντομα, έγινε πόλος έλξης και αρκετοί επισκέπτονται την περιοχή για να βγάλουν φωτογραφίες μιας και το θέαμα τους έχει κάνει τρομερή εντύπωση.
Πλέον η είσοδος του χωριού Καμπιά μοιάζει με σκηνικό κινουμένων σχεδίων ή παιδικής ταινίας, με απίθανες εικόνες να ξεφυτρώνουν στους τοίχους.
Ακολουθούν μερικές δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε τον Οκτώβριο:
-Πεζοπορία ή ποδηλασία στο δάσος για να απολαύσετε τα φθινοπωρινά χρώματα.
-Παρακολουθήστε μια παράσταση ή ένα φεστιβάλ.
-Φτιάξτε φθινοπωρινά διακοσμητικά ή έργα τέχνης.
-Κάντε ένα ταξίδι για να δείτε τα φύλλα να αλλάζουν χρώμα.
Ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας γεμάτος χρώματα, γεύσεις και αρώματα. Είναι ένας μήνας για να απολαύσετε τη φύση, να χαλαρώσετε και να προετοιμαστείτε για τον χειμώνα.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Νέο διοικητικό συμβούλιο Α.Ο.ΧΑΛΚΙΣ
Αχλάδι Εύβοιας: Η κρυφή παραλία κοντά στη Χαλκίδα
«Έπεσαν» Facebook και Instagram – Τι συμβαίνει και πότε θα αποκατασταθούν
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος δημοσιογράφος, του οποίου η επαγγελματική διαδρομή συνδυάζει τη βαθιά γνώση της τοπικής κοινωνίας με την εμπειρία στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Με καταγωγή από την Κύμη, όπου και αποφοίτησε από το Λύκειο το 1997, έθεσε από νωρίς τις διεθνείς ακαδημαϊκές βάσεις για την καριέρα του. Σπούδασε δημοσιογραφία στο αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του Paisley στη Σκωτία, από όπου αποφοίτησε το 2003, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και μια σύγχρονη οπτική για τον χώρο της ενημέρωσης.
Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, αφοσιώθηκε στο πάθος του για τη δημοσιογραφία. Για μία ολόκληρη δεκαετία (2009-2019), υπήρξε η φωνή και η εικόνα της Εύβοιας για έναν από τους κορυφαίους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, τον ALPHA, καλύπτοντας με συνέπεια και αξιοπιστία όλα τα μεγάλα γεγονότα της περιοχής.
Η πορεία του συνεχίστηκε με σημαντικές συνεργασίες σε πανελλαδικό επίπεδο, με πιο πρόσφατη αυτή στην επιτυχημένη ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, ο Γιώργος Κουτσελίνης έχει κατακτήσει και τον κόσμο του ραδιοφώνου. Σήμερα, βρίσκεται καθημερινά στο τιμόνι της πρωινής ζώνης του Πτήση 103,2 από τις 7:00 έως τις 11:00, όπου με τον δυναμικό του λόγο, το χιούμορ και την καίρια ανάλυση της επικαιρότητας, έχει χτίσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με το ακροατήριό του.
Ο ιστότοπος, υπό τη διεύθυνση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουτσελίνη, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως τοπικά νέα, κοινωνικά ζητήματα και έκτακτα περιστατικά.
Παρέχει κατηγορίες όπως “Βόρεια Εύβοια” και “Νότια Εύβοια” για στοχευμένη ενημέρωση, καθώς και ενότητες για τα τελευταία νέα και ρεπορτάζ από την περιοχή.


