Καλό μήνα ήρθε ο Απρίλιος – Ο μήνας κατά τον οποίο ο καιρός «ανοίγει» και έρχεται η Άνοιξη – Ευχές για καλό μήνα – Ταξίδια στην Εύβοια τον Απρίλιο.
Η λέξη Απρίλιος ετυμολογείται από το λατινικό Aprillis, από το ρήμα aperire, που σημαίνει «ανοίγω». Είναι ο μήνας κατά τον οποίο ο καιρός «ανοίγει» και έρχεται η Άνοιξη, όπως σημειώνεται στο Μέγα Συναξαριστή.
Ο Απρίλιος μέχρι την εποχή του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Ιουλίου Καίσαρα περιελάμβανε 29 ημέρες και από τότε 30. Το 65 μ. Χ. ο Νέρων προσπάθησε, χωρίς επιτυχία, να μετονομάσει τον Απρίλιο σε Νερώνιο (Neronius) σε ανάμνηση της σωτηρίας του μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του στην οποία συμμετείχε και ο δάσκαλός του Σενέκας, που τελικά αυτοκτόνησε για να αποφύγει τον εξευτελισμό.
Ευχές για καλό μήνα!
Καλό και ευτυχισμένο μήνα να έχουμε! Επιτέλους! Ήρθε! Περιμέναμε πώς και πώς!
Καλό, δημιουργικό και παραγωγικό μήνα, εύχομαι! Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό!
Ταξίδια στην Εύβοια τον Απρίλιο
Κάθε Σαββατοκύριακο της Άνοιξης μπορεί να αποτελέσει την τέλεια αφορμή για να ξεφύγουμε από τις συνήθειες της καθημερινότητας μαζί με τα παιδιά μας.
Πλατάνια, καρυδιές, καστανιές και οι εντυπωσιακά τοπία σας περιμένουν σε ένα καταπράσινο τοπίο, που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής.
Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά καταλύματα για κάθε γούστα και προϋπολογισμό, οπότε το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα δυσκολευτείτε να κλείσετε τη διαμονή σας.
Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να επισκεφθεί κανείς την Κύμη. Το μοναδικό, καταπράσινο τοπίο που περιτριγυρίζει την κωμόπολη γίνεται «ένα» με την παμπάλαια ιστορία αυτού του τόπου που μοιάζει να μεταφέρει στον επισκέπτη μία ενέργεια μοναδική και απερίγραπτη.
Περίπου 90 χλμ. μακριά από την Χαλκίδα, υπάρχει μια πόλη αμφιθεατρικά χτισμένη, γνωστή ως «το μπαλκόνι του Αιγαίου». Η Κύμη στέκεται πάνω σε έναν καταπράσινο λόφο, περίπου 200 μέτρα πάνω από την θάλασσα και είναι διάσημη όχι μόνο για τα αιγαιοπελαγίτικα νερά, αλλά και για τα γραφικά καπετανόσπιτα.
Όλη η υφήλιος τιμά τον Έλληνα γιατρό, Γεώργιο Παπανικολάου, τον επιστήμονα από την Κύμη Ευβοίας που έφερε την επανάσταση στη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και τον οποίο μνημονεύουν καθημερινά μέσω της περίφημης κληρονομιάς του, του Τεστ-Παπ χιλιάδες γυναίκες ανά τον κόσμο. Στην Κύμη, έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το σπίτι του.

Τι να φας στην Κύμη
Το σύκο της Κύμης είναι πλέον αναγνωρισμένο τοπικό προϊόν από την Ε.Ε. Θα πάθεις πλάκα αν δοκιμάσεις το σύκο με το λευκό χρώμα και την ξινή γεύση που είναι καπνισμένο σε ατμούς θείου.

Εκείνοι που αγαπούν τα γλυκά, πρέπει να γνωρίζουν πως η Κύμη φημίζεται για τον μπακλαβά της.

Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Νέο διοικητικό συμβούλιο Α.Ο.ΧΑΛΚΙΣ
Αχλάδι Εύβοιας: Η κρυφή παραλία κοντά στη Χαλκίδα
«Έπεσαν» Facebook και Instagram – Τι συμβαίνει και πότε θα αποκατασταθούν
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος δημοσιογράφος, του οποίου η επαγγελματική διαδρομή συνδυάζει τη βαθιά γνώση της τοπικής κοινωνίας με την εμπειρία στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Με καταγωγή από την Κύμη, όπου και αποφοίτησε από το Λύκειο το 1997, έθεσε από νωρίς τις διεθνείς ακαδημαϊκές βάσεις για την καριέρα του. Σπούδασε δημοσιογραφία στο αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του Paisley στη Σκωτία, από όπου αποφοίτησε το 2003, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και μια σύγχρονη οπτική για τον χώρο της ενημέρωσης.
Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, αφοσιώθηκε στο πάθος του για τη δημοσιογραφία. Για μία ολόκληρη δεκαετία (2009-2019), υπήρξε η φωνή και η εικόνα της Εύβοιας για έναν από τους κορυφαίους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, τον ALPHA, καλύπτοντας με συνέπεια και αξιοπιστία όλα τα μεγάλα γεγονότα της περιοχής.
Η πορεία του συνεχίστηκε με σημαντικές συνεργασίες σε πανελλαδικό επίπεδο, με πιο πρόσφατη αυτή στην επιτυχημένη ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, ο Γιώργος Κουτσελίνης έχει κατακτήσει και τον κόσμο του ραδιοφώνου. Σήμερα, βρίσκεται καθημερινά στο τιμόνι της πρωινής ζώνης του Live FM, από τις 10:00 έως τις 13:00, όπου με τον δυναμικό του λόγο, το χιούμορ και την καίρια ανάλυση της επικαιρότητας, έχει χτίσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με το ακροατήριό του.
Ο ιστότοπος, υπό τη διεύθυνση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουτσελίνη, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως τοπικά νέα, κοινωνικά ζητήματα και έκτακτα περιστατικά.
Παρέχει κατηγορίες όπως “Βόρεια Εύβοια” και “Νότια Εύβοια” για στοχευμένη ενημέρωση, καθώς και ενότητες για τα τελευταία νέα και ρεπορτάζ από την περιοχή.

