Εύβοια νέα σε 1 λεπτό!

Ξεκίνησαν σήμερα τα σχολεία. Επέστρεψαν ξανά στις τάξεις τους ύστερα από μήνες τηλεκπαίδευσης, οι μαθητές των γυμνασίων, των δημοτικών και των νηπιαγωγείων. Απαραίτητο ήταν το αρνητικό self test και φυσικά η μάσκα…

Στην Εύβοια, τα κρούσματα έπεσαν σε μονοψήφιο αριθμό. Εντοπίστηκαν μόλις 6 φορείς του ιού, ενώ από τους υπόλοιπους νομούς της Στερεάς Ελλάδας η Φθιώτιδα είχε 32, η Βοιωτία 17 και από 1 η Ευρυτανία με την Φωκίδα.

Αυτή είναι η τελευταία εβδομάδα αυστηρών περιορισμών, που επέβαλε το lockdown. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εκτιμήσεις, περίπου το 80% οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων ως τις 15 Μαΐου θα έχουν ανοίξει, ενώ την Παρασκευή η Επιτροπή των Ειδικών παίρνει τις τελικές της αποφάσεις για: επέκταση της κυκλοφορίας από τις 23:00 στις 24:00 – κατάργηση των SMS – κατάργηση του click away και του click in shop.

Στην Εύβοια θα επικρατήσει καλός καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά τμήματα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς.