Εύβοια: Αυτό το τηλεφώνημα πρέπει σίγουρα να σας βάλει σε πολλές σκέψεις


Αυτό το τηλεφώνημα πρέπει να σε βάλει σε σκέψη

Μάστιγα έχουν γίνει αυτά τα τηλεφωνήματα και στην Εύβοια με τους κατοίκους να είναι απροστάτευτοι. Πολλές φορές χτυπά το τηλέφωνο μας και το 30% των κλήσεων είτε είναι απάτες είτε διαφημιστικά τρικ για ρεύμα και τηλέφωνο.

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δώσουν οι κάτοικοι της Εύβοιας όταν στην άλλη άκρη της γραμμής είναι μια άγνωστη φωνή και ζητά τραπεζικούς κωδικούς λέγοντας ότι δήθεν έχετε είτε επιστροφή φόρου είτε είστε δικαιούχοι ενός χαμένου επιδόματος.

Την προσοχή των πολιτών εφιστά οι τηλεφωνικές απάτες. Άγνωστοι δράστες με κλήσεις προς πολίτες προσπαθούν να τους «αρπάξουν» τους τραπεζικούς κωδικούς τους με δικαιολογία διάφορα επιδόματα που δήθεν δικαιούνται. Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός κατοίκου της Εύβοιας που δέχθηκε δύο κλήσεις από δήθεν λογιστή.

Στο πρώτο νούμερο του συστήθηκε σαν λογιστής και του είπε ότι πήρε επίδομα για την ακρίβεια και μάλιστα ήταν 630-680 ευρώ. Εκεί υποψιάστηκε ότι ήταν απάτη. Και την δεύτερη φορά συστήθηκε σαν βοηθός λογιστή που ζητούσε κωδικούς της τράπεζας για να περαστεί η κατάθεση του ποσού.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες μέρες οι σχετικές καταγγελίες στην αστυνομία πληθαίνουν, γεγονός που εφιστά την προσοχή σε όλους.