Εύβοια: Γιατί έχασαν τον ύπνο τους;

Δείτε φωτογραφία από τα χωράφια στην Βόρεια Εύβοια

Ένα πράγμα απίστευτο συμβαίνει σε πολλά χωράφια στην Εύβοια τους τελευταίους μήνες και έχει προβληματίσει πολλούς αγρότες.

Η εικόνα που αντικρίζουν οι ιδιοκτήτες των χωραφιών είναι καταστροφής. Τα τελευταία χρόνια στην περιοχή έχει γιγαντωθεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αφορά τις καλλιέργειες.

Δεκάδες αγρότες στην Βόρεια Εύβοια, έχουν πληγεί στις καλλιέργειες τους από την πολυπληθή παρουσία αγριογούρουνων τα οποία τις καταστρέφουν.

Χωρίς υπερβολή μιλάμε για ανυπολόγιστες καταστροφές στις καλλιέργειες με άμεση
επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης, καθώς μεγάλος όγκος καλλιεργειών για τις
οποίες δαπανούν χρόνο αλλά και πολλά έξοδα καταστρέφεται ολοσχερώς μιας και έχουν γίνει τροφή για τα κοπάδια αγριογούρουνων. Απελπισμένοι πια ζητούν άμεσες λύσεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δείτε φωτογραφία από τα χωράφια στην Βόρεια Εύβοια:

απίστευτο χωράφια  Βόρειας Εύβοιας
Δείτε τι απίστευτο γίνεται κάθε βράδυ σε χωράφια της Βόρειας Εύβοιας

Χαλκίδα: Γυναίκα έζησε τον τρόμο στο αυτοκίνητο της

Τα αγριογούρουνα δεν κάνουν κακό μόνο στις καλλιέργειες αλλά προξενούν και πολλά ατυχήματα. Από το αρχείο μας βρήκαμε και μία είδηση που είχε γίνει το καλοκαίρι.

Το περιστατικό έγινε την ώρα που οδηγούσε σε περιοχή της Χαλκίδας. Πιο συγκεκριμένα έγιναν στην Ριτσώνα το βράδυ της Παρασκευής 19 Αυγούστου 2022. Κατά την διάρκεια της οδήγησης πετάχτηκε ξαφνικά στο δρόμο ένα αγριογούρουνο και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο.

Η οδηγός τραυματίστηκε ελαφριά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Μια άγρια κούκλα

Μία κούκλα που πραγματικά όσοι την δουν σίγουρα την φοβούνται. Αυτή η κούκλα έκανε την βόλτα της μαζί με τα μωρά της σε βουνό της Εύβοιας.

Μάλιστα από την πολύ πεζοπορία είπε να ξεκουραστεί λίγο. Έτσι κάθισε να ξαποστάσει και εκείνη την ώρα που ξεκουράζονταν, ο Πάνος Αγιαννίτης και το adventure evia, την φωτογράφισε παρέα με τα μικρά της. Η ίδια είχε γυρίσει την πλάτη της στον φωτογραφικό φακό.

Τα μικρούλια της όμως έριξαν μία κλεφτή ματιά στον φωτογράφο. Τα τρία μικρά είχαν καθίσει όλα μαζί και κοιτούσαν το ένα, το άλλο.

Η μαμά όμως δεν έδινε σημασία σε κανέναν. Είχε γυρίσει την πλάτη της. Η μαμά σίγουρα θα έφτανε τα 140 εκ. σε μήκος και τα 200 κιλά σε βάρος.

Έχει πολύ ανεπτυγμένη όσφρηση και ακοή ενώ η όραση της είναι περιορισμένη, αντιλαμβάνεται κυρίως την κίνηση και όπως τα περισσότερα θηλαστικά δεν βλέπει τα χρώματα.

Το αγριογούρουνο , γενικά είναι πολύ δυνατό πλάσμα και όταν τρέχει μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 40 km/h παρασύροντας τα πάντα στο διάβα του.

Μία κούκλα που πραγματικά όσοι την δουν σίγουρα την φοβούνται. Αυτή η κούκλα έκανε την βόλτα της μαζί με τα μωρά της σε βουνό της Εύβοιας.
Μία κούκλα που πραγματικά όσοι την δουν σίγουρα την φοβούνται. Αυτή η κούκλα έκανε την βόλτα της μαζί με τα μωρά της σε βουνό της Εύβοιας.

Τα αγριογούρουνα της φωτογραφίας είναι παμφάγα ζώα. Τρέφονται κυρίως με βελανίδια, κάστανα, διάφορα φρούτα και καρπούς, ρίζες και βολβούς τα οποία βγάζει σκάβοντας το έδαφος.

Οι επιδρομές τους είναι συχνές σε καλλιέργειες με πατάτες, παντζάρια και καλαμπόκια, ιδίως όταν οι καρποί είναι σε γαλακτώδη ακόμα μορφή.

Τρώνε επίσης μανιτάρια, σκουλήκια, σαλιγκάρια, προνύμφες εντόμων, έντομα, αμφίβια, ερπετά, τρωκτικά, αυγά εδαφόβιων πτηνών αλλά και ψοφίμια.

Τι κάνουμε αν δούμε αγριογούρουνο

Αν συναντήσουμε αγριογούρουνο πρέπει να μένουμε ήρεμοι και απομακρυνόμαστε αργά-αργά από το ζώο, χωρίς να τρέξουμε! Και βέβαια πρέπει να ξέρετε ότι δεν προσεγγίζουμε και δεν ταΐζουμε το ζώο και τα μικρά του, όπως ότι δεν το φωτογραφίζουμε με φλας.

Έντονη ανησυχία για την αύξηση των αγριογούρουνων

Την ίδια ώρα, έντονη ανησυχία προκαλεί ο ολοένα και αυξανόμενος πληθυσμός των αγριογούρουνων, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, απειλούνται ανθρώπινες ζωές αλλά και καλλιέργειες.