Εύβοια ανεμογεννήτριες: Τι λέει το επιμελητήριο;

Παρέμβαση με επιστολή στην κυβέρνηση για το θέμα, που έχει προκύψει στην Εύβοια, με τις νέες άδειες για τις ανεμογεννήτριες έκανε το Επιμελητήριο Εύβοιας.

Ανάμεσα στα άλλα, στην επιστολή τονίζονται τα εξής:

” Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που ανήκει ο Νομός Ευβοίας τον οποίο ως Φορέας εκπροσωπούμε, παράγεται ήδη το 41% της συνολικής αιολικής ενέργειας της χώρας μας. Δηλαδή σε μια Περιφέρεια εκ των δεκατριών της χώρας παράγεται το μισό σχεδόν της συνολικής “ελληνικής” αιολικής ενέργειας.

Αναφορικά δε, με το νομό μας, την Εύβοια, να σας επισημάνουμε ότι μετά την ραγδαία εξάπλωση των αιολικών σταθμών κατά τα τελευταία έτη, ήδη η περιοχή της Καρύστου είναι υπερκορεσμένη από ανεμογεννήτριες.

Πλήθος από διάσπαρτα πάρκα ανεμογεννητριών, σε θέσεις δασικές, ενίοτε και σε περιοχές Natura, ή με αμφισβητούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς, και σε κάθε περίπτωση πάρκα που αλλοιώνουν βάναυσα την αισθητική τοπίων ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, υποβαθμίζουν το περιβάλλον και δεν εναρμονίζονται με καμία έννοια χωροταξικής πολιτικής.

Αναφερόμαστε σε επενδύσεις που παράγουν μικρή ανταποδοτικότητα προς τους πολίτες. Σε επενδύσεις που προσφέρουν ελάχιστες θέσεις εργασίας και πενιχρά ανταποδοτικά οφέλη για τον τόπο μας.”

Τα νέα της Εύβοιας

Σχολεία κλειστά την Πέμπτη: Πότε θα ανακοινωθούν;

Food market pass: Πότε θα δοθούν τα χρήματα;

Αυτή είναι η προκήρυξη για αστυνομία 2023

Εύβοια: Ώρες αγωνίας στα χιόνια για άντρα που έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο

Τι ήταν αυτό που εξόργισε τους Χαλκιδέους κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας;

Πυργί: Δείτε ποιος βρέθηκε έξω από τα σπίτια τους!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι θα γίνει στο σήριαλ Στοργή;

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις