Σήκωσαν τα μάτια τους στον ουρανό και δείτε τι απίθανο είδαν [Φωτογραφία]

Συνέβη ένα απόγευμα του καλοκαιριού στην Ερέτρια. Ένας θόρυβος έκανε πολλούς να κοιτάξουν ψηλά στον ουρανό της αγαπημένης αυτής πόλης της Εύβοιας με την μεγάλη ιστορία.

Όσοι σήκωσαν τα μάτια τους στον ουρανό αποζημιώθηκαν από το θέαμα. Πετούσε ένα ανεμόπτερο που έκανε μικρούς και μεγάλους να το κοιτούν με ενθουσιασμό.

Ένα ανεμόπτερο υποστηρίζεται στο πέταγμα από τη δυναμική αντίδραση του αέρα έναντι των επιφανειών και η ελεύθερη πτήση δεν εξαρτάται από κινητήρα.

Για αυτό, τα περισσότερα ανεμόπτερα δεν έχουν κινητήρα. Υπάρχουν και αν κινητήρια-ανεμόπτερα όπως αυτό της φωτογραφίας όπου έχει μικρό κινητήρα για την επέκταση της πτήσης του.

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία τύπων που διαφέρουν στην κατασκευή των φτερών τους, αεροδυναμικής απόδοσης, τη θέση των πιλοτικών, τους ελέγχους και τον επιδιωκόμενο σκοπό.Τα περισσότερα εκμεταλλεύονται μετεωρολογικά φαινόμενα για να διατηρήσουν ή ακόμη και να κερδίσουν ύψος.

Ανεμόπτερο στην Ερέτρια
Ανεμόπτερο στην Ερέτρια

Λίγα λόγια για την Ερέτρια

Η Ερέτρια είναι παραλιακή περιοχή της Εύβοιας, λίγα χιλιόμετρα μακρυά από τη Χαλκίδα. Κατά την αρχαιότητα ήταν από τις σημαντικότερες πόλεις-κράτη του ελληνικού κόσμου, όπως έχουμε μάθει από την ιστορία.

Έχει πληθυσμό 4.166 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011 και με τον οικισμό Γέροντα και τα χωριά Μαγούλα και Μαλακώντα συναπαρτίζουν τη Δημοτική Κοινότητα Ερέτριας, με συνολικό πληθυσμό 6.330 κατοίκους. Μετά από το 2011, συνενώθηκε με τον Δήμο Αμαρυνθίων στο νέο Δήμο Ερέτριας, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Καλλικράτης.