Έρχονται δύο νέα επιδόματα από την ΔΥΠΑ

Έρχονται δύο νέα επιδόματα από την ΔΥΠΑ

Για πρώτη φορά κάνει πρεμιέρα ένα νέο επίδομα, που αντιστοιχεί στα 219 ευρώ δηλαδή στο μισό του επιδόματος ανεργίας και θα το παίρνουν όσοι επιδοτούμενοι άνεργοι βρίσκουν δουλειά πριν από την περίοδο της επιδότησης τους. Θεσπίζεται για πρώτη φορά ένα νέο επίδομα, που αντιστοιχεί στο 50% του επιδόματος ανεργίας και το λαμβάνουν όσοι επιδοτούμενοι άνεργοι βρίσκουν δουλειά πριν λήξει η περίοδος επιδότησής τους.

Επίδομα εργασίας 2022
Επίδομα 219 και 300 ευρώ-unsplash

Αν ο άνεργος δεν διαγραφεί από το μητρώο θα έχει να λάβει και ένα νέο επίδομα. Μιλάμε για το επίδομα εργασίας που θα αντιστοιχεί στο 50% του επιδόματος ανεργίας, για τους επιδοτούμενους ανέργους που βρίσκουν δουλειά. Έτσι θα συνεχίζουν να λαμβάνουν το μισό επίδομα ανεργίας παράλληλα με τον μισθό τους μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης της περιόδου καταβολής του επιδόματος. Για παράδειγμα αν ένας άνεργος που παίρνει το επίδομα ανεργίας, βρει σε δύο μήνες αλλού εργασία, θα σταματήσει να παίρνει το επίδομα ανεργίας. Όμως θα πληρωθεί το μισό επίδομα ανεργίας συν τον μισθό από τον εργοδότη του.

Τέλος θα υπάρχει μπόνους ύψους 300 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους που καταρτίζουν ψηφιακό ατομικό σχέδιο δράσης ώστε να βοηθηθούν ενεργότερα για επανένταξη στην αγορά εργασίας. Η πληρωμή θα γίνει μια φορά εφόσον ο άνεργος δεν λαμβάνει κάποια από τις παροχές, ενώ η παροχή αυτή χορηγείται μόνο μία φορά.