Έρχεται καύσωνας και στην Εύβοια μικρής διάρκειας, αλλά μεγάλης έντασης

Ο καιρός στην Εύβοια αλλάζει και θα φτάσει μέχρι και τους 42 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου την Πέμπτη. Το ίδιο σκηνικό θα επαναληφθεί και την Παρασκευή.

Αυτή η εβδομάδα θα είναι ζεστή με καύσωνα σε αρκετές περιοχές. Δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχουμε ακραία συμπεριφορά, με την εικόνα να είναι καλύτερη στο τέλος της εβδομάδας.

Δεκαπενταύγουστος με συννεφιά. Έρχεται νέος καύσωνας. Ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας, μας ενημερώνει.

Σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

Καύσωνας: Συμβουλές για να αντέξετε χωρίς κλιματιστικά τη ζέστη
Καύσωνας: Συμβουλές για να αντέξετε χωρίς κλιματιστικά τη ζέστη

Συμβουλές για τον καύσωνα

-Να κλείνετε εγκαίρως τα παράθυρα και τις κουρτίνες μιας και μελέτες έχουν δείξει πως με κλειστά παράθυρα και κουρτίνες μπορεί να παραμείνει η θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού έως και 6 βαθμούς χαμηλότερη.

-Αν δεν έχετε air condition σε όλα τα δωμάτια, κλείστε την πόρτα σε εκείνα που δεν χρησιμοποιείτε.

-Το βράδυ είναι ιδανικό για καλό δρόσισμα του σπιτιού, εφ’ όσον η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι χαμηλότερη από αυτήν στο σπίτι σας.

-Γεμίστε μια λεκάνη με νερό και μουσκέψτε τα πόδια σας.

-Βυθίστε τα χέρια σας στο νερό μέχρι τους αγκώνες. Ανάλυση που δημοσιεύθηκε το 2013 είχε δείξει πως με αυτό τον τρόπο μειώνεται η σωματική θερμοκρασία έως 1 βαθμό κάθε 10 λεπτά.

-Αποφύγετε τα βαριά φαγητά γιατί για την πέψη ο οργανισμός, παράγει πολλή θερμότητα.

-Το πιο δροσιστικό από όλα είναι το άφθονο, δροσερό νερό. Αν θέλετε, μπορείτε να πίνετε και ένα ποτήρι φυσικό χυμό φρούτων ή λαχανικών ή ένα-δύο ποτήρια άπαχο γάλα την ημέρα.