ΕΠΟΠ 2022 προκήρυξη: Ποιοι θα κάνουν αίτηση;

Χιλιάδες θα προσλάβουν στον στρατό με σκοπό την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού.

Τέσσερις νέες προκηρύξεις δημοσίευσε ο ΑΣΕΠ. Πιο συγκεκριμένα, οι 1.639 προσλήψεις κατανέμονται ως εξής: 1.030 θέσεις στον Στρατό Ξηράς, 281 θέσεις στην Πολεμική Αεροπορία, 308 θέσεις στο Πολεμικό Ναυτικό και 20 θέσεις στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

1030 ΕΠΟΠ είτε άντρες ή γυναίκες θα προσληφθούν εφόσον έχουν τα απαιτούμενα προσόντα.

Θα πρέπει να έχουν την σωματική ικανότητα που καθορίζεται για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα μόρια. Θα πρέπει επίσης, να πετύχουν στις υγειονομικές, ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

Μπορούν να καταταγούν ως Επαγγελματίες Οπλίτες όσοι διαθέτουν τα προσόντα και δεν έχουν τα κωλύματα που ορίζονται ανεξάρτητα αν εκπλήρωσαν ή όχι τις στρατιωτικές
τους υποχρεώσεις.

Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι δεν μπορούν να καταταγούν όσοι τα προηγούμενα έτη εργάζονταν στον στρατό και είτε παραιτήθηκαν ή απολύθηκαν.

Τέσσερις νέες προκηρύξεις δημοσίευσε ο ΑΣΕΠ.
Τέσσερις νέες προκηρύξεις δημοσίευσε ο ΑΣΕΠ- Photo by Eduard Delputte on Unsplash

281 ΕΠΟΠ θα βρουν εργασία και στην πολεμική αεροπορία. Εφόσον περάσουν τις εξετάσεις, θα τοποθετηθούν αποκλειστικά σε μονάδες και υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας, για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.

308 ΕΠΟΠ άνδρες και γυναίκες θα βρουν εργασία στο πολεμικό ναυτικό. Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν σε μία από τις δύο ειδικότητες που έχουν δηλώσει, εφόσον έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και περάσουν από τις προβλεπόμενες υγειονομικές, ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν τελικά και θα καταταγούν, θα τοποθετηθούν σε πολεμικά πλοία και μονάδες για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.

Τέλος η προκήρυξη θα προσλάβει 20 ΕΠΟΠ στο Κοινό νομικό σώμα των ενόπλων δυνάμεων.

Για να συμμετάσχουν στις παραπάνω προκηρύξεις, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην είναι πάνω από 28 ετών.

Θα πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60 μ. οι άνδρες και 1,55 μ. οι γυναίκες. Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν στην ειδικότητα που έχουν δηλώσει εφόσον, έχουν τα απαιτούμενα προσόντα που αναγράφονται στην προκήρυξη και τη σωματική ικανότητα που καθορίζεται για αυτήν την ειδικότητα.

Θα πρέπει επίσης να επιτύχουν στις προβλεπόμενες υγειονομικές – ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες. Στις προκηρύξεις των ΕΠΟΠ μοριοδοτείται και η γνώση ξένης γλώσσας.