Αντλία θερμότητας Daikin Altherma: Η ενεργειακά αποδοτική λύση για θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό!

Είτε ανακαινίζετε το σπίτι σας, είτε χτίζετε ένα νέο σπίτι ή διαμέρισμα, η αντλία θερμότητας της αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες, οι αντλίες θερμότητας είναι ήδη εγκατεστημένες σε πάνω από το 50% των νεόδμητων κτιρίων.

Η απαλλαγή από τα ορυκτά καύσιμα στο σπίτι είναι η σύγχρονη πρόκληση βιωσιμότητας. Αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στην παγκόσμια μεταστροφή προς μία πιο βιώσιμη οικονομία. Στην αυτοκινητοβιομηχανία, στη γεωργία ακόμα και στα αεροπορικά ταξίδια, έχουν ήδη γίνει προσπάθειες για τη μείωση ή εξάλειψη των εκπομπών του άνθρακα.

Σειρά έχουν πλέον τα σπίτια μας. Αυτός είναι και ο λόγος που πλέον στις ανακαινίσεις, οι αντλίες θερμότητας επιλέγονται όλο και πιο συχνά ως αντικατάσταση για τους λέβητες.

Οι αντλίες Daikin Altherma, από την κορυφαία εταιρεία στον χώρο του κλιματισμού, συνδέονται με ένα πλήθος περιφερειακών προϊόντων με στόχο την παροχή μίας εξατομικευμένης λύσης που δημιουργεί ένα υγιές και άνετο κλίμα όλο τον χρόνο ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Η τέλεια λύση για νέες κατασκευές

Στην περίπτωση νέων κατοικιών και οικοδομών, οι αντλίες θερμότητας αέρα-νερού χαμηλών θερμοκρασιών της Daikin, αποτελούν την ιδανική λύση για ένα υγιές και άνετο κλίμα όλο το χρόνο. Σε συνδυασμό με ενδοδαπέδια θέρμανση ή καλοριφέρ χαμηλών θερμοκρασιών, επιτυγχάνεται μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας για τη θέρμανση του σπιτιού σας.

Σχεδιασμένες στην Ευρώπη, για την Ευρώπη, οι αντλίες θερμότητας αέρα-νερού της Daikin είναι κατάλληλες για όλες τις κλιματικές συνθήκες που συναντώνται στην Ευρώπη, όλο τον χρόνο.

Εξάγοντας ανανεώσιμη ενέργεια από τον αέρα, η Daikin Altherma χαμηλών θερμοκρασιών θερμαίνει, δροσίζει και εξασφαλίζει στο σπίτι σας ζεστό νερό με βιώσιμο τρόπο. Λειτουργεί με 75% ανανεώσιμη μορφή ενέργειας που εξάγει από τον αέρα και 25% ηλεκτρική ενέργεια, επιτυγχάνοντας ενεργειακή απόδοση κλάσης A++ κατά τη θέρμανση.

Οικονομία κατά την παραγωγή ζεστού νερού με ηλιακή ενέργεια

Το ενεργειακό κόστος μειώνεται ακόμη περισσότερο αν αξιοποιήσει κανείς ηλιακούς συλλέκτες Daikin, οι οποίοι παράγουν έως και 70% της ενέργειας που χρειάζονται οι αντλίες θερμότητας καθώς και οι λέβητες ζεστού νερού (αν τους διατηρήσετε). Οι ηλιακοί συλλέκτες Daikin εγκαθίστανται εύκολα και είναι ιδανική επιλογή για περιοχές με μεγάλη ηλιοφάνεια όπως η Ελλάδα.

Με ανανεώσιμη ηλιακή ενέργεια λειτουργούν και τα ηλιακά συστήματα ζεστού νερού της Daikin, που είναι διαθέσιμα για όλους τους τύπους κτιρίων, μικρές και μεγάλες κατοικίες.

Σώματα που συνδυάζονται με αντλίες θερμότητας

Τα συστήματα αντλίας θερμότητας αέρα-νερού χαμηλών θερμοκρασιών Daikin Altherma είναι συμβατά με διάφορες μονάδες θέρμανσης και ψύξης. Μπορείτε να επιλέξετε τον ιδανικό συνδυασμό ανάλογα με τον εσωτερικό σας χώρο:

Ενδοδαπέδια ψύξη/θέρμανση: Για ομοιόμορφη κατανομή ψύξης και θέρμανσης σε ολόκληρο το σπίτι, η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι η πιο ενεργειακά αποδοτική λύση θέρμανσης

Θερμαντικά σώματα χαμηλών θερμοκρασιών: Τα σώματα χαμηλών θερμοκρασιών είναι ιδανικά για μπάνια. Χρησιμοποιείστε τα τόσο ως κρεμάστρα πετσετών όσο και ως πηγή θερμότητας.

Fan Coils αντλίας θερμότητας: Οι μονάδες fan coils έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν τόσο θέρμανση όσο και ψύξη, με ενσωματωμένο λογισμικό που βελτιστοποιεί την ενεργειακή σας απόδοση βάσει της ζήτησης, των θερμοκρασιών και των τιμών της ενέργειας.

Μπορώ να διατηρήσω και τον λέβητα αερίου που έχω;

Ναι, μπορείτε να διατηρήσετε και τον υπάρχοντα λέβητα στα κτίρια, αν δεν μπορείτε να τον αντικαταστήσετε άμεσα. Η υβριδική αντλία θερμότητας Daikin Altherma συνδυάζει την ανανεώσιμη τεχνολογία αντλίας θερμότητας αέρα-νερού με το λέβητα συμπύκνωσης αερίου, για να εξασφαλίσει την υψηλότερη απόδοση.

Ο έξυπνος προγραμματισμός της βοηθά να εξοικονομήσετε έως και 35% περισσότερη ενέργεια σε σύγκριση με έναν παραδοσιακό λέβητα συμπύκνωσης. Αυτό συμβαίνει χάρη στην ικανότητα της Daikin Altherma να προσδιορίζει αυτόματα τον πιο οικονομικό και ενεργειακά αποδοτικό συνδυασμό, με βάση τις τιμές της ενέργειας, την εξωτερική θερμοκρασία και την εσωτερική θερμική απόδοση.

Και κάτι ακόμα: Η αντλία θερμότητας Daikin Altherma ενσωματώνεται άψογα στις υπάρχουσες σωληνώσεις και τα καλοριφέρ σας, χωρίς να χρειάζεται να αντικαταστήσετε ολόκληρο το σύστημά σας.

Αθόρυβη όσο το τιτίβισμα πουλιών και η ησυχία βιβλιοθήκης

Κατά τη λειτουργία στάνταρ θορύβου η στάθμη ηχητικής πίεσης της εξωτερικής μονάδας είναι 38 dBA (στα 3 μέτρα)—κάπου δηλαδή ανάμεσα σε τιτίβισμα πουλιών και ησυχία βιβλιοθήκης. Στην λειτουργία χαμηλού θορύβου η ηχητική πίεση μειώνεται στο ήμισυ (35 dBA στα 3 μέτρα).

Ακούστε την Daikin Altherma 3 H HT κατά τη λειτουργία, σε αυτό το βίντεο: https://youtu.be/QmBDqGb-Bgs?si=1v_052VNOxjWzdZD

Εναρμονισμένη στην αισθητική του σπιτιού και το περιβάλλον

Στη Daikin πιστεύουμε ότι ένα προϊόν που είναι εξαιρετικό εσωτερικά πρέπει να έχει και τέλεια εξωτερική εμφάνιση.

Η εξωτερική μονάδα Daikin Altherma 3 είναι καθαρή, μινιμάλ και απλή. Οι μαύρες οριζόντιες γρίλιες καλύπτουν ολόκληρη την μπροστινή πλάκα ώστε να κρύβεται ο μονός ανεμιστήρας και να μειώνεται ο θόρυβος λειτουργίας. Το γκρι ματ φινίρισμα αντικατοπτρίζει το χρώμα του εξωτερικού τοίχου ώστε να μπορεί η μονάδα να ενσωματώνεται σε διαφορετικά περιβάλλοντα και τοπία.

Δείτε την απόλυτη ενσωμάτωση στον χώρο, σε αυτό το βίντεο: https://youtu.be/6CF5axnWVrU?si=8K2TIgKs4Gsp2XIK

Είτε πρόκειται για νέα κατασκευή είτε για ανακαίνιση, η Daikin έχει σίγουρα μια λύση για εσάς, παρέχοντας εξατομίκευση του συστήματος ώστε να ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας και στις ανάγκες σας.

www.daikin.gr

Λύσεις Daikin

Βρείτε έναν συνεργάτη Daikin