Επιταγή ακρίβειας: Έρχεται νέο pass 200 ευρώ

Ένα από τα βασικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας αφορά στην καταβολή έκτακτου επιδόματος.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για το νέο voucher τροφίμων αξίας 200 ευρώ όπου οι ευάλωτες ομάδες και οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρόκειται να πάρουν το Food Pass.

Στην αρχή ακούστηκε ότι θα δοθεί κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό αλλάζει και πάει από Σεπτέμβριο αν όλα πάνε καλά και βρεθούν φυσικά τα δημοσιονομικά περιθώρια το προσεχές διάστημα. Όσον αφορά στο ποσό που προβλέπεται πως θα χορηγηθεί δεν έχει γίνει κάποια διευκρίνιση ακόμη.

Μάλιστα, υπάρχει σκέψη αυτή τη φορά να ανοίξει η «βεντάλια» των δικαιούχων της επιταγής ακρίβειας εντάσσοντας μεγαλύτερο αριθμό ατόμων προερχόμενα από ευπαθείς ομάδες. Σε αυτές συγκαταλέγονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι, άτομα με αναπηρία, ανασφάλιστοι υπερήλικες και αρκετές ακόμα κατηγορίες πολιτών.

Επιταγή ακρίβειας
Επιταγή ακρίβειας

Η επιταγή ακρίβειας θα είναι σαν το voucher του fuel pass. Θα είναι μια άυλη κάρτα που θα χρησιμοποιηθεί για αγορές τροφίμων για τα σούπερ μάρκετ.

Δικαιούχοι της επιταγής ακρίβειας θα είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα, ανασφάλιστοι υπερήλικες, οικογένειες με παιδιά, δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος

Η επιταγή ακρίβειας θα πιστωθεί σε οικογένειες με παιδιά και δικαιούχους εγγυημένου εισοδήματος.