Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι;

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την επιταγή ακρίβειας που θα δοθεί σαν επίδομα και θα δώσει ανάσα σε ευάλωτα νοικοκυριά, που πλήττονται από τις ανατιμήσεις.

Η κατάσταση στην οικονομία με το ράλι τιμών, οδηγεί πολλά νοικοκυριά στην απόγνωση.

Την ίδια ώρα η τιμή της βενζίνης έχει πάρει τον ανήφορο. Μάλιστα ακούγεται ότι θα δοθεί μια επιταγή που θα δώσει ανάσα για πολλά νοικοκυριά.

Θα έχει να κάνει με την επιδότηση και για τη βενζίνη. Η τιμή της βενζίνης κάθε μέρα έχει και αύξηση και ίσως να ανακοινωθούν παρεμβάσεις.

Η παρέμβαση είτε θα είναι στην τιμή των καυσίμων είτε θα δοθεί σε επιταγή.

Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί η έκτακτη καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στα νοικοκυριά, η λεγόμενη επιταγή ακρίβειας.

Θα δοθεί η δυνατότητα στα νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις. Είτε τα χρήματα θα μπουν αυτόματα χωρίς αίτηση για την επιταγή ακρίβειας, είτε απευθείας σε πλατφόρμα όπου οι δικαιούχοι με κωδικούς taxisnet θα μπορούν να αιτηθούν.

Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί η έκτακτη καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στα νοικοκυριά, η λεγόμενη επιταγή ακρίβειας.
Επιταγή ακρίβειας 2022: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε θα πληρωθούν;

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δικαιούχοι της επιταγής ακρίβειας, αναμένεται να είναι οι μακροχρόνια άνεργοι και τα άτομα με αναπηρία.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, νέοι δικαιούχοι αναμένεται να είναι οι χαμηλόμισθοι που λαμβάνουν επίδομα παιδιού Α21, οι έγγαμοι με παιδιά και οι μονογονεϊκές οικογένειες.

Ο σχεδιασμός για την επιταγή ακρίβειας είναι να δοθεί μια οικονομική βοήθεια που θα φτάνει. Το πόσο θα είναι το βοήθημα, δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί. Υπάρχουν σκέψεις να είναι μέχρι 300 ευρώ.