Επιστρεπτέα προκαταβολή επιστροφή: Βγήκαν τα ειδοποιητήρια του mybusinesssupport

Χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες επιστρέφουν τα χρήματα από την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, μιας και οι αρμόδιες υπηρεσίες ολοκλήρωσαν τις διασταυρώσεις των στοιχείων όσων έχουν ήδη λάβει την ενίσχυση.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες από την Εύβοια, και οι επιχειρήσεις μέχρι τέλος του Ιουλίου 2022 θα αποφασίσουν αν θα κάνουν εφάπαξ την επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Αν το κάνουν αυτό θα πάρουν έξτρα έκπτωση 15% από τα χρήματα από την επιστρεπτέα προκαταβολή. Μπορούν επίσης να επιλέξουν αποπληρωμή σε έως 60 μηνιαίες δόσεις από τον Ιούνιο χωρίς επιπλέον έκπτωση.

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία για την εφάπαξ πληρωμή του ποσού ήταν για το τέλος του τρέχοντος μηνός.

Επιστρεπτέα προκαταβολή
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις μέχρι τέλος του Μαρτίου θα αποφασίσουν αν θα επιστρέψουν εφάπαξ το ποσό που τους αναλογεί.

Το πόσο χρωστάει ο καθένας αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ, στην επιλογή Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή.

Μπορούν με πρώτη ματιά να δουν τα πόσα δανείστηκαν στο Ε3 που υπέβαλλαν όπου εκεί υπάρχει το πινακάκι με τον τίτλο “ποσά που εισπράχθηκαν από την επιστρεπτέα προκαταβολή“.

Εκεί γράφει το ποσό που δανείστηκαν ενώ τώρα μπορούν να το δουν και στην “προσωποποιημένη πληροφόρηση” όπου αναγράφεται πόσα οφείλουν να επιστρέψουν στο κράτος.

θα ενημερωθούν όλοι για το ποσό που θα πρέπει να επιστρέψουν στο κράτος. Αμέσως μετά την ανάρτηση των εκκαθαριστικών, επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν ένα εύλογο περιθώριο να αποφασίσουν, εάν επιλέγουν να αποπληρωθούν εφάπαξ τα οφειλόμενα και να κερδίσουν μεγαλύτερη έκπτωση ή να επιλέξουν την τμηματική αποπληρωμή του ποσού σε βάθος χρόνου έως και 5 ετών, μέχρι το τέλος του 2026.