Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πότε ξεκινά η επιστροφή της;

Χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες τελικά θα επιστρέψουν τα χρήματα από την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις μέχρι τέλος του Μαρτίου θα αποφασίσουν αν θα επιστρέψουν εφάπαξ το ποσό που τους αναλογεί.

Αν το κάνουν αυτό θα πάρουν έξτρα έκπτωση 15%. Μπορούν επίσης να επιλέξουν αποπληρωμή σε έως 60 μηνιαίες δόσεις από τον Ιούνιο χωρίς επιπλέον έκπτωση.

Επιστρεπτέα προκαταβολή
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις μέχρι τέλος του Μαρτίου θα αποφασίσουν αν θα επιστρέψουν εφάπαξ το ποσό που τους αναλογεί.

Την ίδια ώρα η ΑΑΔΕ ολοκληρώνει την διαδικασία εκκαθάρισης των ποσών που αναλογούν σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία και επιχείρηση.

Το πόσο χρωστάει ο καθένας θα αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ, στην επιλογή Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή.

Μπορούν με πρώτη ματιά να δουν πόσα δανείστηκαν στο Ε3 που υπέβαλλαν όπου εκεί υπάρχει το πινακάκι με τον τίτλο “ποσά που εισπράχθηκαν από την επιστρεπτέα προκαταβολή“.

Εκεί γράφει το ποσό που δανείστηκαν ενώ σε λίγες μέρες στην “προσωποποιημένη πληροφόρηση” θα αναγράφεται πόσα οφείλουν να επιστρέψουν στο κράτος.

θα ενημερωθούν όλοι για το ποσό που θα πρέπει να επιστρέψουν στο κράτος. Αμέσως μετά την ανάρτηση των εκκαθαριστικών, επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν ένα εύλογο περιθώριο να αποφασίσουν, εάν επιλέγουν να αποπληρωθούν εφάπαξ τα οφειλόμενα και να κερδίσουν μεγαλύτερη έκπτωση ή να επιλέξουν την τμηματική αποπληρωμή του ποσού σε βάθος χρόνου έως και 5 ετών, μέχρι το τέλος του 2026.