Επιλέγοντας σταυρό βάπτισης για κορίτσι

Το δώρο ζωής για την μικρή σας πριγκίπισσα

Σταυροί βάπτισης: Κοσμήματα μοναδικά, γεμάτα αναμνήσεις με συμβολικό χαρακτήρα που μένουν ανεξίτηλα στον χρόνο.

Η περίοδος μετά το Πάσχα είναι μια εποχή, όπου πολλοί γονείς επιλέγουν να πραγματοποιήσουν τη βάπτιση του παιδιού τους. Η αναζήτηση για βαπτιστικά ρούχα, λαμπάδες και κυρίως για βαπτιστικό σταυρό γίνεται πιο εντατική, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την ομορφότερη και σημαντικότερη στιγμή του μικρού παιδιού.

Σίγουρα η επιλογή του ιδανικού σταυρού δεν είναι εύκολη υπόθεση για έναν νονό, όμως εμείς θα σου παρουσιάσουμε κάποια tips, που θα κάνουν την επιλογή αυτή, παιχνιδάκι!

Αν το παιδάκι που πρόκειται να βαπτιστεί είναι κορίτσι, η επιλογή ρούχων και σταυρού είναι ακόμη πιο εύκολη υπόθεση, λόγω της τεράστιας ποικιλίας των προϊόντων που υπάρχουν στην αγορά. Το ροζ κυριαρχεί ως χρώμα, ενώ η διακόσμηση είναι συνήθως πραγματικά εντυπωσιακή.

Το πιο βασικό έξοδο όμως αποτελεί για τον νονό ή τη νονά ο βαπτιστικός σταυρός. Οι επιλογές που υπάρχουν σε χρώματα και σχέδια είναι πάνω από αρκετές.

Κλασσικός και διαχρονικός, ο κίτρινος χρυσός σταυρός θα συντροφεύει τη βαφτιστήρα σου σε όλη της τη ζωή. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν το χρυσό χρώμα την πιο ιδανική επιλογή για βαπτιστικό σταυρό, αφού είναι μια χρωματική επιλογή που παραμένει ανεξίτηλη στον χρόνο.

Αρκετές κομψές προτάσεις υπάρχουν και σε λευκό ή ροζ χρυσό. Ο λευκός χρυσός έγινε τάση των τελευταίων δεκαετιών κυρίως, αφού πολλές γυναίκες θεωρούσαν τον χρυσό σταυρό πολύ έντονο και περιοριστικό για τις καθημερινές τους εμφανίσεις.

Από την άλλη πλευρά, ο ροζ χρυσός αποτελεί μια πιο σύγχρονη και θηλυκή επιλογή, η οποία προσελκύει όλο και μεγαλύτερο κοινό.

Οι δίχρωμοι σταυροί βάπτισης είναι η ιδανική επιλογή για όσους δεν μπορούν να καταλήξουν σε κάποια από τις παραπάνω χρωματικές επιλογές.

Οι σταυροί για κορίτσια μπορούν να συνδυαστούν με πέτρες ζιργκόν, διαμάντια ή άλλους πολύτιμους λίθους. Στην περίπτωση αυτή η τιμή ανεβαίνει , ωστόσο το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό.

Αυτό που σου προτείνουμε εμείς είναι να επιλέξεις ανάμεσα σε μίνιμαλ γραμμές με ματ υφή ή σε πιο εντυπωσιακά σχέδια με γυαλιστερή υφή διακοσμημένα με πέτρες ή άλλους πολύτιμους λίθους, που χαρίζουν ιδιαίτερη λάμψη στον σταυρό. Η αλυσίδα που θα επιλέξεις, προτίμησε να είναι στην ίδια απόχρωση με τον σταυρό, για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Προσοχή θα πρέπει να δείξεις στον αριθμό των καρατίων του σταυρού που θα επιλέξεις. Οι σταυροί βάπτισης είναι διαχρονικοί και προορίζονται για μακροχρόνια χρήση. Για τον λόγο αυτό, σου προτείνουμε να επιλέξεις κομμάτια σε 14Κ ή 18Κ, προκειμένου να διαθέτουν άριστη κατασκευαστική ποιότητα και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.

Τέλος, είναι καλό να σκεφτείς ποιο είναι το μέγεθος που θέλεις να έχει ο σταυρός. Ένας μικρός σταυρός βάφτισης αποτελεί ένα υπέροχο κόσμημα για τα κορίτσια. Τα λεπτά και μικρά σχέδια, άλλωστε, ήταν, είναι και θα είναι ένα σύμβολο θηλυκότητας.

Σημαντική προϋπόθεση για να διαλέξεις τον τέλειο σταυρό για την βαφτιστήρα σου είναι να ξεκινήσεις την αναζήτηση νωρίς, αφού έτσι θα έχεις τη δυνατότητα να δεις πολλές εναλλακτικές επιλογές σε τιμές, χρώματα και σχέδια, που θα ταιριάζουν στην αισθητική σου. Ακόμα, ιδανικό θα ήταν να κάνεις τις αγορές σου σε συνεργασία πάντα με τους γονείς, ώστε αυτά που θα επιλέξεις να ταιριάζουν με το θέμα της βάπτισης και την αισθητική σου.