Αυτός είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους στην Εύβοια

Είναι ένας επικίνδυνος δρόμος και τον χειμώνα πολλές φορές καταστρέφεται κοντά στο χωριό Οκτωνιά.

Αν αυτός ο δρόμος δεν οδηγούσε σε παραδεισένιες παραλίες, κανένας δεν θα έδινε σημασία αλλά είναι ένας δρόμος που οδηγεί σε μια καταπληκτική και παραδεισένια παραλία που βρίσκεται στην Νότια Εύβοια.

Οδηγεί στην παραλία Άγιος Μερκούριος, και είναι μια εξωτική παραλία της Εύβοιας.

Μέχρι την Μουρτερή ο δρόμος είναι άσφαλτος και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην οδήγηση. Για να πάτε όμως από την Μουρτερή προς τον Άγιο Μερκούριο, έχει χωματόδρομο και χρειάζεται προσοχή.

Όταν βρέχει πολύ, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Το άλλο αρνητικό στην περιοχή είναι και οι πλημμύρες που συχνά επισκέπτονται την περιοχή. Πριν λίγους μήνες είχαμε πλημμύρες στην Μουρτερή.

Το οδικό δίκτυο από την Μουρτερή προς τον Άγιο Μερκούριο είναι δύσκολο κατά τους χειμερινούς μήνες όταν κατεβαίνει αρκετό νερό και χώματα από το βουνό. Εκεί δεν υπάρχει άσφαλτος και ο δρόμος είναι τρομακτικός όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία.

Μάλιστα αν παρατηρήσετε καλύτερα θα δείτε πως το βουνό γέρνει προς την μεριά της παραλίας. Όταν ο χειμώνας είναι βαρύς, ο δρόμος αυτός γκρεμίζεται με αποτέλεσμα να κόβεται η κυκλοφορία.

Το μόνο θετικό είναι ότι ευτυχώς δεν έχουμε θρηνήσει θύματα μιας και εκείνη την ώρα δεν περνά κάποιος με το αυτοκίνητο του.

Δείτε φωτογραφία από έναν επικίνδυνο δρόμο στην Εύβοια

Ένας επικίνδυνος δρόμος στην Εύβοια. Όταν βρέχει πολύ, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν.

Λίγα λόγια για το χωριό Οκτωνιά

Η Οκτωνιά είναι ημιορεινό χωριό του ∆ήµου Κύµης – Αλιβερίου, το οποίο βρίσκεται στην κέντρο-ανατολική Εύβοια, στην κάτω πλευρά του κόλπου της Κύμης. Το χωριό αποτελείται από τέσσερις συνοικίες, τα Αλώνια, το Πανωχώρι, το Κατωχώρι και την Παναγιά ενώ στην έκταση του συμπεριλαμβάνεται αρκετά μεγάλη παράκτια ζώνη. Απέχει περίπου 2½ ώρες (145 χλμ) από την Αθήνα και αποτελεί προορισμό τόσο για χειμερινή όσο και για θερινή αναψυχή. Έχει πληθυσμό 455 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Με τους παραλιακούς οικισµούς Άγιος Μερκούριος και Μουρτερή συναποτελούν την Τοπική Κοινότητα Οκτωνιάς, συνολικού πληθυσμού 650 κατοίκων.

Ένας από τους πιο τρομακτικούς δρόμους στον κόσμο

Γιατί υπάρχουν και χειρότερα όπως θα δείτε στο ρεπορταζ της iefimerida.gr. Η οδήγηση σε κάθε είδους δρόμο μπορεί να είναι μια οδυνηρή πρόκληση, κατά τη διάρκεια ενός road trip.

H παρακάτω ειδυλλιακή φωτογραφία από μαγευτικά, κατά τ’ άλλα, τοπία, κρύβουν μερικούς από τους πιο τρομακτικούς δρόμους του κόσμου.

Νέα Ζηλανδία, Χαβάη, Ιρλανδία, Βολιβία, Χιλή: αν βρεθείτε με το αυτοκίνητό σας στις συγκεκριμένες χώρες και επιθυμείτε να τις διασχίσετε ούτως ή άλλως οδικώς, τότε συμβουλευτείτε καλύτερα τους ντόπιους οδηγούς.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Huffington Post, στους συγκεκριμένους δρόμους έχουν σημειωθεί δεκάδες δυστυχήματα, ενώ μερικοί είναι για αρκετά έμπειρους οδηγούς.

Las Caracoles Pass, Χιλή