Επιδότηση ρεύματος 2022: Ποιοι είναι δικαιούχοι και πως γίνεται αίτηση;

Και τον Απρίλιο η κυβέρνηση επέκτεινε τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Επιδότηση ρεύματος και θα δοθεί και τον Απρίλιο και δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα, όσον αφορά την αίτηση.

Η επιδότηση θα αφορά δικαιούχους ανεξαρτήτως εισοδήματος με όλες τις κύριες κατοικίες όπως δηλώνονται στο Ε1 ανεξαρτήτως τετραγωνικών και παρόχου. Η μέση μηνιαία ενίσχυση για ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει μέχρι 300 κιλοβατώρες το μήνα, αυξάνεται από τα 40 ευρώ τον μήνα Μάρτιο στα 72 ευρώ τον Απρίλιο.

Η επιδότηση ρεύματος δίνεται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι παροχές των οποίων συνδέονται στη χαμηλή τάση, συμπεριλαμβανομένων του Κοινωνικού Τιμολογίου και Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης.

Την ίδια ώρα αρκετοί καταναλωτές μπορούν να κάνουν οικονομία στους λογαριασμούς τους χρησιμοποιώντας το νυχτερινό ρεύμα που είναι από τις 2 τα ξημερώματα μέχρι 8 το πρωί και τρεις το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Επιδότηση ρεύματος 2022
Η επιδότηση ρεύματος αλλά και η επιδότηση στο φυσικό αέριο, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, θα συνεχιστούν…

Η επιδότηση στην αρχή είχε να κάνει με την κατανάλωση ρεύματος των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του έτους 2021 και δεν χρειάζονταν αίτηση για το επίδομα ρεύματος.

Η επιδότηση ρεύματος αλλά και η επιδότηση στο φυσικό αέριο, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, θα συνεχιστούν και τον Απρίλιο.

Η χορήγηση για την επιδότηση ρεύματος στους δικαιούχους γίνεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή, ο οποίος τον εκπροσωπεί κατά την περίοδο εφαρμογής του παρόντος μέτρου.

Για το επίδομα ηλεκτρικού ρεύματος ο Προμηθευτής καταχωρεί στον λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος του δικαιούχου σχετική πιστωτική εγγραφή, με την ένδειξη «Πίστωση Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης».

Τέλος θα φανεί ως το γινόμενο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας επί το ονομαστικό ποσό της επιδότησης ανά kWh.