Πότε αρχίζει η επιδότηση για τον ηλιακό θερμοσίφωνα 2022;

Επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα: Ένα πρόγραμμα που πολλοί Ευβοιώτες περιμένουν με ανυπομονησία αλλά αργεί... Γράφει ο Γιώργος Κουτσελίνης
Επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα: Ένα πρόγραμμα που πολλοί Ευβοιώτες περιμένουν με ανυπομονησία αλλά αργεί… Γράφει ο Γιώργος Κουτσελίνης

Επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα: Ένα πρόγραμμα που πολλοί Ευβοιώτες περιμένουν με ανυπομονησία.

Αν και η Χαλκίδα “λούζεται’ από τον ήλιο, πολλά σπίτια όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες δεν έχουν ηλιακό θερμοσίφωνα. Την ίδια ώρα υπάρχει και σχολείο στη Χαλκίδα που εδώ και πέντε χρόνια, σαπίζουν φωτοβολταϊκά για το ρεύμα και έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας για λίγες υπογραφές.

Επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα: Ποια θα είναι η διαδικασία;
Επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα: Ποια θα είναι η διαδικασία;

Επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα 2022 αίτηση: Πότε ξεκινά;

Το πρώτο τρίμηνο του 2023 αναμένεται να αρχίσει το πρόγραμμα για την επιδότηση στους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Η επιδότηση για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες θα έχει προϋπολογισμό 65 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στόχος είναι να προκηρυχθεί μέχρι τον Μάρτιο 2023.

Επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα: Ποια θα είναι η διαδικασία;

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλιακού θερμοσίφωνα, που σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντικατάσταση του παλαιού τύπου ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με σύγχρονους ηλιακούς, προβλέπει μέσο κόστος αγοράς από 800 έως και 1.000 ευρώ.

Ποια είναι οι προϋποθέσεις για την επιδότηση στον ηλιακό θερμοσίφωνα;

Ακούγεται ότι θα είναι τα ίδια κριτήρια όπως και με το πρόγραμμα ανακυκλώνω συσκευή. Όποτε θα κάνουμε την παρακάτω υπόθεση με βάση το πρόγραμμα που έτρεξε το καλοκαίρι.

-Στην 1η εισοδηματική κατηγορία που θα λάβουν 50% επιδότηση για ηλιακό θερμοσίφωνα, το ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας θα πρέπει να είναι κάτω των 5.000 ευρώ.

-Στην 2η εισοδηματική κατηγορία που θα λάβουν 45% επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα, το ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας θα πρέπει να είναι από 5.000 έως 10.000 ευρώ.

-Στην 3η εισοδηματική κατηγορία που θα λάβουν 35% επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα, το ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας θα πρέπει να είναι από 10.000 έως 20.000 ευρώ.

-Τέλος, στην 4η εισοδηματική κατηγορία που θα λάβουν 30% επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα, το ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας θα πρέπει να είναι άνω των 20000 ευρώ.

Αυτά είναι τα οφέλη του ηλιακού θερμοσίφωνα:

-Μείωση του κόστους θέρμανσης νερού μέχρι και 80%
-Εξοικονόμηση ενέργειας
-Μικρότεροι λογαριασμοί ρεύματος, και μεγάλη διάρκεια ζωής του ηλιακού θερμοσίφωνα

Επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα 2022: Πότε ξεκινά η εφαρμογή;

Στις μέρες μας είναι ακριβή η εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα με το κόστος να κυμαίνεται στα 800 με 1.000 ευρώ. Αυτό το κόστος αναμένεται να “διώξει” η επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα 2022 όπου αναμένεται και επίσημα να ανακοινωθεί. Εκτιμάται ότι μόνο 3,5 εκατ. κατοικίες έχουν θερμοσίφωνες ρεύματος. Με αυτό τον τρόπο, θα υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας που θα φθάσει το 20% σε κάθε νοικοκυριό.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό πρόγραμμα έχει ενταχθεί στο Repower EU και μόλις προχωρήσει η ευρωπαϊκή έγκριση θα ξεκινήσει.

Δείτε το σχετικό βίντεο για την επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα 2022

Τα νέα της Εύβοιας

Επίδομα 600 ευρώ ένστολοι: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Πως κάνω ασφάλιση έμμεσου και προστατευόμενου μέλους;

Πως μπορείς να δεις τι επιδόματα δικαιούσαι;

Εύβοια: Δεν τα κατάφερε ο άτυχος άνδρας που «καρφώθηκε» σε κάγκελο- Θρήνος πριν τις γιορτές

Ένας απίστευτος Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην Εύβοια

Χαλκίδα: Γυναίκα έζησε τον εφιάλτη στο τιμόνι

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις