Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών αίτηση: Το λάθος που ακυρώνει SMS και voucher

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022: Όλα έγιναν μέσω του taxisnet και τώρα έρχεται η ώρα των voucher

Μεγάλη συμμετοχή υπήρχε για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών το οποίο έτυχε θερμής υποδοχής από τα νοικοκυριά που ήθελαν να αλλάξουν ψυγεία, καταψύκτες ή κλιματιστικά.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών γίνονταν μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Υπήρχε μεγάλη συμμετοχή ενώ δόθηκε μικρή παράταση μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας και για τρεις ακόμα ημέρες. Υπήρχε τότε η δυνατότητα υποβολής καταχωρημένων αιτήσεων που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα.

Τα ωφελούμενα νοικοκυριά είχαν τη δυνατότητα να πάρουν επιδοτήσεις για έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές.

Τέλος, τα ποσοστά επιδότησης για ηλεκτρικές συσκευές κυμαίνονται από 30% έως 50% ανά νοικοκυριό, ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών αίτηση
Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών αίτηση (pixabay.com)

Τα προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα Επιδότησης Ηλεκτρικών Συσκευών βγήκαν στο allazosyskevi και υπήρχε χρονικό περιθώριο για να υποβάλλει την ένταση του.

Οι αιτούντες στο πρόγραμμα είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του προγράμματος allazosyskevi.gov.gr/, μέσα από την ειδική «Φόρμα Υποβολής Ενστάσεων», η οποία είναι στην ενότητα Επικοινωνία.

Οι οριστικοί δικαιούχοι του προγράμματος θα ενημερωθούν με την αποστολή sms στο κινητό τους τηλέφωνο, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος, στην οποία έχουν αναρτηθεί και οι οριστικοί πίνακες κατάταξης στη θέση «Αποτελέσματα Αξιολόγησης».

Σύμφωνα με τις διαδικασίες του Προγράμματος, κάθε ωφελούμενος θα πρέπει να χρησιμοποιεί ένα μοναδικό και επιβεβαιωμένο (μέσω της ηλεκτρονικής του αίτησης) αριθμό κινητού.

Δεν είναι δυνατή η χρήση του ίδιου αριθμού ταυτόχρονα από δύο διαφορετικούς ωφελούμενους/αιτήσεις ενώ η πιστοποίηση ενός αριθμού σε δεύτερη αίτηση, αναιρεί αυτόματα την πιστοποίηση του κινητού στην προηγούμενη (πρώτη) αίτηση και χάνεται το voucher.

Για το πως θα επιλέξετε το σωστό κλιματιστικό, δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ: