Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022: Πότε ξεκινά η αίτηση;

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022. Όλα θα γίνουν μέσω του taxisnet.

Πριν το καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα τον Ιούνιο, αρχίζει η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022 για ψυγεία, κλιματιστικά και καταψύκτες.

Άτυχοι όσοι ήδη έχουν συσκευές νέας τεχνολογίας καθώς δεν θα δικαιούνται το voucher για την επιδότηση.

Αν οι αιτήσεις για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, ξεπεράσουν τις 200.000 τότε θα μπουν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» αφορά την επιδότηση για αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών και συγκεκριμένα κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών με νέες συσκευές.

Η πλατφόρμα που αναμένεται να ανοίξει έχει στόχο να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε ειδική πλατφόρμα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα το δηλώνει με τους κωδικούς taxisnet ο ενδιαφερόμενος είτε μόνος του είτε με βοήθεια του λογιστή είτε και από το κατάστημα που μπορεί να πάει.

Θα δηλώνει με αίτηση που θέλει να γίνει η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών δηλαδή ποιες συσκευές θέλει να αντικαταστήσει. Θα δηλώνει ΑΦΜ και ένα λογαριασμό.

Ηλεκτρικές συσκευές: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση

Σε ειδική πλατφόρμα θα το δηλώνει με τους κωδικούς taxisnet ο ενδιαφερόμενος είτε μόνος του είτε με βοήθεια του λογιστή είτε και από το κατάστημα που μπορεί να πάει.
Τα ποσοστά επιδότησης θα κυμανθούν από 30% έως 50% ανά νοικοκυριό, ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα.(pixabay.com)

Τα ωφελούμενα νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν επιδοτήσεις για έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές.

Τέλος, τα ποσοστά επιδότησης για ηλεκτρικές συσκευές θα κυμανθούν από 30% έως 50% ανά νοικοκυριό, ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα.