Φωτοβολταϊκά στέγης 2022 επιδότηση: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

φωτοβολταικα επιδοτηση 2022, επιδοτηση φωτοβολταικων 2022, επιδοτηση φωτοβολταικων στεγησ 2022, φωτοβολταικα για σπιτι τιμεσ,
Φωτοβολταϊκά 2022 επιδότηση

Είναι ένα πρόγραμμα που περιμένουν με ανυπομονησία πολλοί Χαλκιδέοι μιας και ο ήλιος είναι σε αφθονία και είναι μεγάλη ευκαιρία να εκμεταλλευτούν αυτή την πηγή ενέργιας.

Το πρόγραμμα επιδότηση φωτοβολταϊκών 2022, αφορά εγκατάσταση 250.000 φωτοβολταϊκών σε 150.000 σε στέγες κατοικιών, 75.000 σε στέγες επιχειρήσεων και 75.000 σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και η επιδότηση θα φτάνει το 60%.

Με αυτή την κίνηση, τα νοικοκυριά θα οδεύσουν στις «πράσινες επενδύσεις». Με την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών στα νοικοκυριά θα υπάρξει παράλληλα και μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα αλλά και σταδιακή απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Βήμα – βήμα πώς θα πάρουμε επιδότηση για φωτοβολταϊκά στο σπίτι μας

Οι λεπτομέρειες για την επιδότηση φωτοβολταϊκών δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Το αρμόδιο υπουργείο θα ετοιμάσει τη δική του πρόταση για την αξιοποίηση των πόρων μετά το καλοκαίρι με μία βοήθεια μέσω ΕΣΠΑ να έρχεται για την χώρα μας.

Ακούγεται ότι θα είναι κάτι σαν «εξοικονομώ» για φωτοβολταϊκά για τα νοικοκυριά μέσω του οποίου θα μπορούν να τοποθετηθούν στις στέγες των οικημάτων ή οπουδήποτε αλλού ώστε να συγκεντρώνει το πάνελ την ηλιακή ενέργεια.

Φωτοβολταϊκά στις στέγες – Τι ισχύει με την επιδότηση

Σύμφωνα με πληροφορίες για την επιδότηση στα φωτοβολταϊκά, ο ενδιαφερόμενος έρχεται σε επαφή με μια εταιρεία ενώ παράλληλα κάνει κατάθεση ηλεκτρονικού φακέλου στο ΔΕΔΔΗΕ. Η επιδότηση φωτοβολταϊκών θα τρέξει μετά από δύο εβδομάδες όπου έρχεται μια συμβαση για τις υπογραφές. Τελευταίο βήμα είναι η επαφή με τον πάροχο για τη σύμβαση συμψηφισμού.

Δείτε το σχετικό βίντεο του open