Επίδομα θέρμανσης 2022: Πότε κάνουμε αίτηση και πότε ξεκινά η πληρωμή;

Πολλοί αναγνώστες μας ρωτούν για το πότε θα μπορούν να κάνουν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης και πότε ακούγεται ότι θα γίνει η πρώτη πληρωμή;

Είναι ένα από τα επιδόματα που βοηθούν την ελληνική οικογένεια. Χιλιάδες δικαιούχοι έλαβαν επίδομα θέρμανσης το 2021. Μεταξύ αυτών υπήρξαν και πολλοί νέοι δικαιούχοι. Οι νέοι δικαιούχοι που προέκυψαν ήταν είτε από την διεύρυνση των κριτηρίων, εισοδηματικών και περιουσιακών, είτε λόγω της χορήγησης του επιδόματος σε νέες κατηγορίες πολιτών που χρησιμοποιούν άλλες μορφές θέρμανσης. Και όταν λέμε άλλες μορφές θέρμανσης, εννοούμε το φυσικό αέριο, την τηλεθέρμανση ή τα καυσόξυλα για περιοχές με πάνω από 2.500 κατοίκους και κάτω από 3.500 κατοίκους που τα προηγούμενα χρόνια δεν περιλαμβανόταν στον κατάλογο των δικαιούχων.

Ανάλογη ενίσχυση θα δοθεί και για τη χειμερινή σεζόν 2022 – 2023. Αυτό σημαίνει πως και για την επόμενη σεζόν τα φυσικά πρόσωπα θα δικαιούνται επίδομα, εφόσον πληρούν τα κριτήρια που ίσχυσαν και εφέτος.

Επίδομα θέρμανσης 2022 δικαιούχοι, κριτήρια, πόσο και αίτηση
Επίδομα θέρμανσης 2022 δικαιούχοι, κριτήρια, πόσο και αίτηση

Πέρσι το επίδομα θέρμανσης είχε ανοίξει την Τρίτη (16/11) όπου άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης.

Μέρος του επιδόματος δόθηκε ως προκαταβολή, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2021, σε αυτούς που είχαν πάρει επίδομα θέρμανσης πέρυσι.

Μάλιστα η τελευταία πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης 2021 – 2022 έγινε την Παρασκευή, 10 Ιουνίου. Με την τελευταία αυτή καταβολή, το συνολικό ποσό δόθηκε για το επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2021/2022 ήταν 166 εκατ. ευρώ.

Πρόπερσι, η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων είχε ανοίξει το Δεκέμβριο 2020.

Φέτος θα είναι διαφορετικά τα πράγματα μιας και αναμένεται η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης και οι αιτήσεις να ανοίξουν εντός του Νοεμβρίου. Η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους θα ανοίξει νωρίτερα ώστε το επίδομα να έχει δοθεί προκαταβολικά στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

Το ελάχιστο επίδομα θέρμανσης θα ανέλθει στα 100 ευρώ και το μέγιστο επίδομα στα 750 ευρώ. Το εισοδηματικό κριτήριο για τον άγαμο θα είναι στα 14.000 ευρώ, για διμελή οικογένεια θα ανέρχεται σε 20.000 ευρώ και θα προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο, αντί για 2.000 ευρώ που ίσχυε έως σήμερα. Στα 180.000 θα είναι η αξία ακίνητης περιουσίας για τον άγαμο και στα 250.000 αξία ακίνητης περιουσίας για τους έγγαμους.

Ακολουθήστε το Evianews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις