Πότε μπαίνει το επίδομα ενοικίου Ιουλίου 2022

Επίδομα ενοικίου Ιουλίου: Πολλοί Ευβοιώτες αναρωτιούνται για το πότε θα γίνει η πληρωμή

Η απάντηση είναι απλή και θα σας πούμε πότε υπολογίζεται η πληρωμή για τους δικαιούχους που νοικιάζουν διαμέρισμα στον νομό μας.

Θα πρέπει να υπάρχει συμβόλαιο ενοικίου για να γίνει η πληρωμή του επιδόματος. Το Επίδομα Στέγασης είναι προνοιακό πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για τα νοικοκυριά που μισθώνουν την κύρια κατοικία τους. Για τη χορήγηση του Επιδόματος Στέγασης απαιτείται η προβλεπόμενη δήλωση και αποδοχή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου (Α.Α.Δ.Ε.). Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για το σύνολο της περιόδου χορήγησης του επιδόματος.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, οι προϋποθέσεις και ποια τα ποσά.
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, οι προϋποθέσεις και ποια τα ποσά.

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2022, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής, σύμφωνα με την κυα του επιδόματος ενοικίου (στέγασης)

Η πληρωμή είναι μηνιαία στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα και έχει εγκριθεί) του Επιδόματος Ενοικίου Στέγασης γίνεται την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα. Έτσι για τον Ιούλιο θα γίνει στις 29 Ιουλίου 2022 ημέρα Παρασκευή.