Επίδομα ενοικίου Δεκεμβρίου 2022: Πότε θα πληρωθεί;

Η πληρωμή του επιδόματος ενοικίου Δεκεμβρίου 2022 στους δικαιούχους θα γίνει σε όσους έχουν υποβάλλει αίτηση
Επίδομα ενοικίου Δεκεμβρίου 2022: Πότε ξεκινά η πληρωμή;

Η πληρωμή στους δικαιούχους για το επίδομα ενοικίου Δεκεμβρίου, δεν θα αργήσει να έρθει και γίνεται πάντα μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση κάθε τέλος του μήνα – Έτσι θα γίνει και τον Δεκέμβρη.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου Δεκεμβρίου θα πάρουν 70 ευρώ το μήνα. Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού υπάρχει προσαύξηση κατά 35 ευρώ το μήνα. Για παράδειγμα, μια οικογένεια με δύο παιδιά που μένει στο ενοίκιο στην πρώτη κατοικία, θα πάρει 70+70+35+35=210 ευρώ. Στη μονογονεϊκή οικογένεια χορηγείται το επίδομα ενοικίου με προσαύξηση 35 ευρώ το μήνα. Ως ανώτατο όριο του επιδόματος ενοικίου ορίζονται τα 210 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Το επίδομα ενοικίου Δεκεμβρίου υπολογίζεται ως εξής: Για τον δικαιούχο: 70 ευρώ το μήνα Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού προσαύξηση 35 ευρώ το μήνα Στη μονογονεϊκή οικογένεια, για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα. Στα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα για κάθε απροστάτευτο τέκνο.

Η πληρωμή του επιδόματος ενοικίου Δεκεμβρίου 2022 στους δικαιούχους θα γίνει σε όσους έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και τέλος Νοεμβρίου 2022 και έχει εγκριθεί. Θα πραγματωθεί την τελευταία εργάσιμη του Δεκέμβρη 2022 δηλαδή την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022.

Τα χρήματα για το επίδομα ενοικίου Δεκεμβρίου 2022, θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών την προηγούμενη. Θα πρέπει να ξέρετε ότι το εισοδηματικό όριο για την επιδότηση ενοικίου δεν προσμετρώνται τα ποσά του Επιδόματος Παιδιού, τα μη ανταποδοτικά αναπηρικά επιδόματα και το επίδομα αναδοχής.

Επίδομα ενοικίου Δεκεμβρίου 2022: Πότε μπαίνει;

Ειδικότερα, με την πάροδο έξι μηνών από την έκδοση του επιδόματος ενοικίου Δεκεμβρίου και εφόσον πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις η χορήγηση του επιδόματος ανανεώνεται αυτόματα για έξι ακόμα μήνες. Όταν περάσουν οι 12 μήνες, το νοικοκυριό μπορεί να κάνει εκ νέου αίτηση για το επίδομα ενοικίου.

Τέλος, το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού. Για να είναι δικαιούχοι στο επίδομα ενοικίου Δεκεμβρίου 2022 υπάρχουν αρκετές προϋποθέσεις όπως ότι δεν θα πρέπει το εισόδημα να ξεπερνά τα 21000 ευρώ.