Επίδομα ασθενείας ΙΚΑ: Πως γίνεται ο υπολογισμός;

Ποιοι θα πάρουν χρήματα σε περίπτωση που κόλλησαν κορονοϊό;

Ποια η διαδικασία και πως γίνεται η αίτηση; Τι γίνεται σε περίπτωση που ασθενήσουν με covid 19 τα ανήλικα τέκνα; Δικαιούνται χρήματα οι γονείς σε περίπτωση που δεν πάνε στην εργασία τους;

Μπορεί να γίνει η αίτηση ηλεκτρονικά της αίτησης για το επίδομα ασθενείας λόγω Covid-19. Το επίδομα ασθενείας ΕΦΚΑ είναι το ίδιο με το επίδομα ασθενείας ΙΚΑ, μιας και είναι το ίδιο ταμείο απλά οι παλιοί το έχουν κρατήσει με την προηγούμενη ονομασία.

Δικαιούχοι για το επίδομα ασθενείας είναι οι εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας. Αν αρρώστησαν από τον κορονοϊό και δεν μπόρεσαν να πάνε στην εργασία τους και δεν έκαναν τηλεργασία, μπορούν να κάνουν την αίτηση.

Θα πρέπει παράλληλα να έχουν διαγνωστικό τεστ που δείχνει ότι είναι θετικοί. Όσοι έχουν covid 19 μπορούν να πάρουν την ειδική άδεια που δεν θα είναι πάνω από 5 ημέρες.

Αν υπάρχει ιατρική γνωμάτευση, μπορεί να παραταθεί η άδεια. Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλλει αίτημα στον e-ΕΦΚΑ, για λήψη παροχών σε χρήμα εντός 8 μηνών από το συμβάν.

ΕΦΚΑ επίδομα ασθενείας
Θα πρέπει παράλληλα να έχουν διαγνωστικό τεστ που δείχνει ότι είναι θετικοί. Όσοι έχουν covid 19 μπορούν να πάρουν την ειδική άδεια που δεν θα είναι πάνω από 5 ημέρες.

Σε περίπτωση που ανήλικο παιδί πάνω από 12 ετών νοσήσει, δεν δικαιούται επίδομα άδειας ο γονέας που θα μείνει μαζί του να το φροντίσει.

Ο χρήστης ασφαλισμένος, για να κάνει αίτηση για το επίδομα ασθενείας, κλικάρει στην κεντρική σελίδα του e-ΕΦΚΑ και επιλέγει την σχετική ηλεκτρονική υπηρεσία.

Με τους κωδικούς TAXISnet που διαθέτει μπαίνει στην υπηρεσία και από εκεί γίνεται αυτόματα η αίτηση. Δηλώνει όποια άλλα στοιχεία είναι κενά και αυτό είναι όλο.

Όσον αφορά για τον υπολογισμό του επιδόματος, οι ημέρες της ειδικής άδειας ασθένειας που χορηγούνται δεν συνυπολογίζονται στο ετήσιο ανώτατο όριο των ημερών επιδότησης της ασθένειας από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, ούτε στο ανώτατο όριο ημερών γνωμάτευσης των υγειονομικών οργάνων.

Τα νέα της Εύβοιας

Επόχικο επίδομα 2023: Πότε θα γίνει η αίτηση και η πληρωμή;

Προσλήψεις στο δημόσιο: Ξεκινά η προκήρυξη 1Ε 2023

Μεταφορικό ισοδύναμο: Πότε θα πληρωθεί;

Αυτός είναι ο πιο τρομακτικός τοίχος στη Χαλκίδα

Αυλωνάρι: Αυτό είναι το πιο ερωτικό πρωινό!

Χαλκίδα: Το μυστικό που έκρυβε στο μπαλκόνι

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις