Επανέκδοση πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού: Τι ισχύει;

Μια πολύ σημαντική αλλαγή έχει να κάνει με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το πιστοποιητικό νόσησης.

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για την επανέκδοση του πιστοποιητικού νόσησης και εμβολιασμού.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι επεκτάθηκε η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης τα οποία απαραίτητα, μεταξύ άλλων, για την είσοδο σε κλειστούς χώρους τόσο για εμβολιασμένους όσο και για μη εμβολιασμένος.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού τώρα πια, έχει διάρκεια ισχύος τους 9 μήνες.

Το πιστοποιητικό νόσησης έχει διάρκεια 6 μήνες ενώ πριν μερικές μέρες είχε τους μισούς μήνες.

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για την επανέκδοση του πιστοποιητικού νόσησης και εμβολιασμού.
Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για την επανέκδοση του πιστοποιητικού νόσησης και εμβολιασμού. Φωτογραφία: Isaac Quesada, unsplash

Όσοι, λοιπόν, έχουν ήδη είτε πιστοποιητικό νόσησης είτε εμβολιασμού μπορούν να μην κάνουν τίποτα και να διατηρήσουν το ίδιο πιστοποιητικό το οποίο θα ανανεωθεί αυτόματα.

Για να είναι πιο σίγουροι, μπορούν να «κατεβάσουν» στο κινητό τους ή να εκτυπώσουν εκ νέου το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης προκειμένου να έχει τη νέα ημερομηνία λήξης.

Η βασική αλλαγή έχει να κάνει με το πόσο διαρκεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού και του πιστοποιητικού νόσησης και περιλαμβάνεται στην τελευταία ΚΥΑ για τα μέτρα που αφορούν τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Τέλος, τα εν λόγω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε εκτυπωμένα από την ψηφιακή πλατφόρμα gov.gr είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του ατόμου είτε μέσω της ειδικής εφαρμογής.