Εγγραφές πανεπιστημίων 2022: Πως θα γίνουν οι εγγραφές πρωτοετών φοιτητών;

Ξεκινά από σήμερα, 1 Σεπτεμβρίου η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελληνίων 2022 και της ειδικής κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η εγγραφή πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και στο παρακάτω ρεπορτάζ θα δείτε μέχρι πότε είναι η ημερομηνία.

Οι επιτυχόντες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικές Εγγραφές 2022 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr .

Πριν πολλά χρόνια, γονείς και φοιτητές πήγαιναν στην πόλη που πέρασαν τα παιδιά τους για να κάνουν την εγγραφή τους. Βέβαια αυτό ανήκει στο παρελθόν μιας και η τεχνολογία έχει κάνει πιο εύκολη την ζωή μας.

Δεν θα χρειάζεται οι πρωτοετείς φοιτητές να μεταβούν στην πόλη που βρίσκονται τα πανεπιστήμια τους.

Θα πρέπει να εισάγεται τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησατε για την εισαγωγή σας στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

εγγραφές στα πανεπιστήμια 2022
εγγραφές στα πανεπιστήμια 2022

Το 2021, η εγγραφή αυτών των επιτυχόντων έγινε από Δευτέρα 18-10-2021 μέχρι και Παρασκευή 22-10-2021, χωρίς τη διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής.

Οι επιτυχόντες για την εγγραφή και την ταυτοποίηση απευθύνονταν κατευθείαν στα στις σχολές που πέρασαν, προσκομίζοντας αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και όσα τυχόν συμπληρωματικά δικαιολογητικά ζητούσαν οι Γραμματείες των σχολών.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, ηλεκτρονικά θα γίνουν και εφέτος οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών 2022.

Με την ηλεκτρονική εγγραφή δεν είναι απαραίτητη η κατάθεση δικαιολογητικών και δεν απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους.

Από σήμερα και μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου έχουν προθεσμία οι εφετινοί επιτυχόντες στις σχολές των ΑΕΙ όλης της χώρας να πραγματοποιήσουν τις ηλεκτρονικές του εγγραφές.

Μέχρι την Δευτέρα 12/09/2022 από 9:00 έως 14:00 έχουν προθεσμία και οι επιτυχόντες στα ΔΙΕΚ να υποβάλλουν Αίτηση Εγγραφής.

Εύβοια νέα σήμερα

Ποιοι οικοπεδούχοι στην Εύβοια θα πληρώσουν πρόστιμα;

Τα 2 φουλ παράξενα της Εύβοιας που όλο το internet γελά

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι