Περηφάνια! Δείτε τι υπάρχει στην σκεπή μιας εκκλησίας στην Εύβοια! [Φωτογραφία]

Πραγματικά είναι μία κίνηση που μας κάνει όλους περήφανους.

Μία εικόνα που ανακαλύψαμε χάριν στον Σπύρο Παναγιωτακάκο και το υπέροχο βίντεο που έκανε για τον Οξύλιθο.

Αυτό το καταπληκτικό ορεινό μέρος είναι ένα χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, κτισμένο σε υψόμετρο 190 μέτρων.

Το χωριό, σύμφωνα με την πρόσφατη απογραφή, δεν είναι ούτε μικρό αλλά ούτε και μεγάλο μιας και έχει πληθυσμό 978 κατοίκους και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στη Δημοτική Ενότητα Κύμης, μετά την Κύμη.

Σήμερα ανήκει στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου. Απέχει 77 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα και 10 χιλιόμετρα από την Κύμη. Το χωριό πήρε το όνομα του από τον οξυκόρυφο λόφο ηφαιστειακής προέλευσης που υψώνεται βόρεια του οικισμού.

Εκεί λοιπόν βρίσκεται κάτι το καταπληκτικό που έφτιαξαν στο εκκλησάκι που βρίσκεται στο ηφαίστειο.

Το Ηφαίστειο Οξυλίθου δημιουργήθηκε πριν περίπου 11 εκατομμύρια χρόνια στο μέσο της λεκάνης της Κύμης και αποτελεί το πιο εμφανές ηφαιστειακό υπόλειμμα στο κεντρικό Αιγαίο.

Πάνω από το χωριό φαντάζει ένας αγέρωχος λόφος. Έχει ύψος 414 μέτρων και είναι μέρος μια ηφαιστειακής ράχης που εκτείνεται από τη θάλασσα μέχρι το χωριό Κήποι.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει μήκος 6 χιλιόμετρα και πλάτος 2-4 χιλιόμετρα.

Πάνω στην εκκλησία βρίσκεται μια μεγάλη ζωγραφιά της Ελληνικής μας σημαίας και χάριν στον Σπύρο Παναγιωτακάκο το ανακαλύψαμε και εμείς. Μία καταπληκτική ζωγραφιά.

Στην εκκλησία του Οξυλίθου βρίσκεται μία πελώρια ζωγραφιά με την Ελληνική σημαία. Μόνο και μόνο που την κοιτάζουμε παθαίνουμε μία περηφάνια.

Μια ζωγραφιά που σίγουρα την βλέπουμε πετώντας με το αεροπλάνο. Δείτε το βίντεο του Σπύρου Παναγιωτακάκου όπου μας ταξιδεύει με το drone. Καταπληκτικά τοπία σε συνδυασμό με την μαγεία της φύσης.

https://youtu.be/RoJQFkMpVDE