Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ; Ποια τα σενάρια;

Ένα νέο έκτακτο επίδομα λένε ότι θα δώσει η κυβέρνηση και θα είναι ίδιο με την βοήθεια που πήραν πολλοί Ευβοιώτες πριν από το Πάσχα

Το όνομα δεν έχει βγει αλλά ακούγεται ότι θα ονομάζεται έκτακτο επίδομα ή επιταγή ακρίβειας ή επίδομα ακρίβειας.

Αυτό το επίδομα στην αρχή θα είναι 200 ευρώ και θέλει να το δώσει η πολιτεία για να «βάλει» έστω ένα μικρό φρένο στο συνεχώς αυξανόμενο κύμα ακρίβειας στην καθημερινότητα του κάθε νοικοκυριού.

Είναι μια πληροφορία που ακούγεται εδώ και πολλούς μήνες. Δείτε ένα σχετικό ρεπορτάζ πριν το καλοκαίρι που είχε ειπωθεί στον τηλεοπτικό αέρα του open:




Στόχος σύμφωνα με πηγές είναι σε πρώτη φάση να στηριχτούν με το ποσό των 200 ευρώ οι ευάλωτοι πολίτες και όσοι πλήττονται περισσότερο από το τσουνάμι της ακρίβειας και σε δεύτερη φάση η οικονομική ενίσχυση, η οποία μπορεί να είναι μικρότερη των 200 ευρώ, να χορηγηθεί σε περισσότερα νοικοκυριά με την εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων.

Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ
Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ

Στην ουσία αν τα προσθέσουμε, αγγίζουν τα 400 ευρώ.

Ακούγονταν στην αρχή ότι θα δίνονταν στα μέσα καλοκαιριού πριν ξεκινήσουν οι διακοπές των εργαζόμενων. Από ότι φαίνεται πάει για Σεπτέμβριο.

Δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία που παίρνουν κάθε μήνα προνοιακό επίδομα, ανασφάλιστοι υπερήλικες, οικογένειες με παιδιά, δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος

Το επίδομα 200 ευρώ θα πληρωθεί σε οικογένειες με παιδιά και δικαιούχους εγγυημένου εισοδήματος ως μία επιπλέον δόση.

Σημειώνεται ότι έκτακτο Δώρο Πάσχα, με τη μορφή του εφάπαξ βοηθήματος ύψους 200 ευρώ, χορηγήθηκε σε 676.735 χαμηλοσυνταξιούχους, 166.982 άτομα με αναπηρία και 34.964 ανασφάλιστους υπερήλικες.