Συνεχίζει να είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Χαλκίδα!

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, δίνει παράταση μέχρι τις 9 Αυγούστου 2021 της κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.

Συγκεκριμένα, η πρώτη παράταση αφορά σε ολόκληρο τον Δήμο Χαλκιδέων, εκτός της Κοινότητας Ανθηδόνας, ο οποίος είχε κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 8ης και 9ης Αυγούστου 2020.

Η δεύτερη παράταση αφορά στην Κοινότητα Ανθηδόνας, η οποία είχε κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 4 Απριλίου 2020.

Οι ζημιές προκλήθηκαν στον εξοπλισμό (γεωτρήσεις και συστήματα υδροδότησης) της περιοχής των Ούγγρων, που βρίσκεται στην εν λόγω Κοινότητα και υδροδοτεί όλη τη Δημοτική Ενότητα Ανθηδόνας καθώς και τα 2/3 περίπου της Δημοτικής Ενότητας Χαλκιδέων.

Οι παραπάνω παρατάσεις είναι απαραίτητες, για γραφειοκρατικούς λόγους, καθώς από τα δρομολογημένα έργα υποδομών στις πληγείσες περιοχές, κάποια βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης και κάποια στο στάδιο των οριστικών μελετών και εγκρίσεων.