Στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια, κ. Σοφία Νικολάου

Στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» στο Open, με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, συμμετείχε η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια, κ. Σοφία Νικολάου.

Στο πάνελ με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Κασιμάτη και την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Ευ. Λιακούλη, συζήτησαν τα καυτά θέματα της επικαιρότητας και συγκεκριμένα την πρόθεση της κυβέρνησης να περάσει διάταξη για την απαγόρευση εγκληματικών οργανώσεων που θέλουν να μπουν στη Βουλή, για το θέμα των υποκλοπών, αλλά και για τις σοβαρές καταγγελίες που έχουν γίνει σχετικά με την υπόθεση Καλογρίτσα και τη δίκη που γίνεται στο Ειδικό Δικαστήριο.

Στην παρέμβασή της η κ. Νικολάου υπενθύμισε ότι επί κυβέρνηση ΝΔ συνελήφθη η Χρυσή Αυγή και επί κυβέρνησης της ΝΔ κλείστηκε στη φυλακή. Είπε επίσης ότι για την περίπτωση Κασιδιάρη και τη ρητορική μίσους μέσα από τις φυλακές Δομοκού, η ίδια είχε παρέμβει από τον Μάιο του 2021.

«Ως Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, τον Μάιο του 2021 απευθύνθηκα στην Εισαγγελία της Λαμίας και ζήτησα να δει η Δικαιοσύνη αν διαπράττονται αδικήματα, όπως διέγερση σε ανυπακοή. Τον Οκτώβριο 2021 αποφασίστηκε από το Συμβούλιο των Φυλακών ο περιορισμός της επικοινωνίας του, μόνο με τους δικηγόρους του και τους οικείους και όχι με πολιτικό περιεχόμενο και μισαλλόδοξα μηνύματα».

Αναφορικά με τις καταγγελίες για παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ η κ. Νικολάου τόνισε:

«Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Παρατάθηκε η θητεία του Κ. Φλώρου. Αν ο ίδιος γνώριζε ότι παρακολουθείτο, δεν θα ήθελε να μείνει στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ένας άνθρωπος τέτοιου κύρους, θα έκανε τέτοιες κινήσεις όταν ακούει ανυπόστατες καταγγελίες;

Εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ έχετε εύκολες τις καταγγελίες και τις μηνύσεις».

Τέλος αναφερόμενη στα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας στη δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τον Νίκο Παππά ανέφερε:

«Το SMS του κ. Παππά και η κατάθεση της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα αποδεικνύουν ότι και λεφτά μοιράζονταν και… ποσοστά επί ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο κ. Παππάς δεν κάνει μήνυση στον κ. Καλογρίτσα, αλλά μόνο στους μάρτυρες;»