Εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές;

Οι συνταξιούχοι βιώνουν όλα τα χρόνια μια πραγματική Οδύσσεια για να πάρουν την κύρια σύνταξη και τις επικουρικές συντάξεις.
Οι συνταξιούχοι βιώνουν όλα τα χρόνια μια πραγματική Οδύσσεια για να πάρουν την κύρια σύνταξη και τις επικουρικές συντάξεις.

Επικουρικές συντάξεις: Οι επικουρικές συντάξεις είναι ένα μεγάλο βοήθημα για πολλές οικογένειες και στην Εύβοια.

Μπορεί να δοθεί η επιταγή ακρίβειας και να δώσει μια ανάσα σε πολλά νοικοκυριά του νομού, ωστόσο η επικουρική σύνταξη είναι χρήματα που οφείλει το κράτος να δώσει στους συνταξιούχους.

Τι είναι η επικουρική σύνταξη χηρείας

Η επικουρική σύνταξη χηρείας, είναι τα χρήματα που δίνονται σε συζύγους ή παιδιά όταν ο συνταξιούχος φύγει από την ζωή. Η έκδοση των επικουρικών συντάξεων ακολουθεί μετά την απόφαση των κύριων συντάξεων, που σημαίνει ότι ο λόγος που καθυστερούν να πάρουν την επικουρική τους σύνταξη οφείλεται στο ότι δεν έχουν εκδοθεί για όλους οι κύριες συντάξεις.

Πόσο είναι η επικουρική σύνταξη σε χρήματα;

Το ΕΦΚΑ χορηγεί συντάξεις στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, με βάση την ασφαλιστική κλάση που έχουν και τις ημέρες ασφάλισης στο επικουρικό. Συνήθως το ποσό της επικουρικής σύνταξης κυμαίνεται στο 20-30% της κύριας σύνταξης.

Σε πόσο καιρό βγαίνει η επικουρική σύνταξη;

Οι συνταξιούχοι βιώνουν όλα τα χρόνια μια πραγματική Οδύσσεια για να πάρουν την κύρια σύνταξη. Αφού θα είναι δικαιούχοι της σύνταξης και θα πηγαίνουν κάθε μήνα ταμείο, ξαναμπαίνουν στην ουρά περιμένοντας την επικουρική και το εφάπαξ τα οποία καθυστερούν ακόμα περισσότερο. Κατά μέσο όρο, περνούν αρκετοί μήνες μέχρι να έρθουν τα χρήματα.

Πότε θα δοθούν οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις

Το αργότερο έως τα μέσα του 2023 προβλέπεται η να πληρωθούν οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις. Ακούγεται ότι ο ΕΦΚΑ έχει βάλει στόχο να πληρώσει και να μην υπάρχει καμμία εκκρεμή επικουρική σύνταξη μετά από 8 μήνες.

Ναι μεν, το 2023, θα πληρωθούν οι περισσότερες επικουρικές συντάξεις ωστόσο η καθυστέρηση στην όλη διαδικασία θα είναι ορατή. Και αυτό γιατί υπάρχει γιγαντιαίος όγκος νέων παρεμβάσεων που πρέπει να διεκπαιρεώσει ο e- ΕΦΚΑ.

Στόχος είναι από εδώ και στο εξής να βγαίνουν σύντομα οι εκκρεμείς συντάξεις. Αυτό θα γίνει εφόσον οι συντάξεις εκδίδονται νωρίτερα. Και αυτό φαίνεται ότι έχει επιτευχθεί. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο μέσος χρόνος έκδοσης μίας σύνταξης το 2022 μειώθηκε σε λιγότερο από δύο μήνες (60 ημέρες) σε σχέση με τους 18 μήνες που απαιτούνταν το 2019.

Εκκαθαρίστηκαν οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις από το 2016 έως και το 2021

Ο ΕΦΚΑ εκδίδει 1.250 συντάξεις την ημέρα. Ανοίγει ο δρόμος για τις επικουρικές όπως θα δείτε και στο βίντεο της ΕΡΤ.

Τα νέα της Εύβοιας

Επίδομα 600 ευρώ ένστολοι: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Πως κάνω ασφάλιση έμμεσου και προστατευόμενου μέλους;

Πως μπορείς να δεις τι επιδόματα δικαιούσαι;

Εύβοια: Δεν τα κατάφερε ο άτυχος άνδρας που «καρφώθηκε» σε κάγκελο- Θρήνος πριν τις γιορτές

Ένας απίστευτος Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην Εύβοια

Χαλκίδα: Γυναίκα έζησε τον εφιάλτη στο τιμόνι

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις