ΕΦΚΑ εισφορές Ιανουαρίου 2022: Πότε θα ανεβαίνουν ειδοποιητήρια;

ΕΦΚΑ εισφορές μη μισθωτών Ιανουαρίου 2022: Πότε θα πληρωθούν τα ειδοποιητήρια;

Δεν αναρτήθηκαν ακόμα στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) του μηνός Ιανουαρίου 2022 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες.

Την ίδια ημερομηνία θα γίνει η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Για τα ειδοποιητήρια Δεκεμβρίου 2021, η πληρωμή τους έγινε 4/122022. Έτσι σήμερα ανέβηκαν ειδοποιητήρια Δεκεμβρίου που θα πληρωθούν αρχές Φεβρουαρίου 2022.

ΕΦΚΑ εισφορές Ιανουαρίου 2022: Πότε θα ανέβουν τα ειδοποιητήρια;
Photo by Roman Wimmers on Unsplash

Πληροφορίες για τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ

Καρτέλα οφειλέτη: Πρόκειται για έναν 20ψήφιο αριθμό που είναι απαραίτητος για την καταβολή οφειλών μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ και αποδίδεται κεντρικά σε κάθε Αριθμό Μητρώου Οφειλέτη (Α.Μ.Ο.) του Κ.Ε.Α.Ο.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική υπηρεσία «Ηλεκτρονική Καρτέλα Οφειλέτη», στην οποία, μαζί με τα στοιχεία του οφειλέτη εμφανίζεται και ο 20ψήφιος αριθμός «Ταυτότητα Οφειλέτη».

Υπενθυμίζεται ότι για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική υπηρεσία:

Α) οι εργοδότες του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οι οποίοι εμφανίζονται ως ενεργοί στο Μητρώο Εργοδοτών του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εισάγουν τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούν για την ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης.

Β) όλοι οι υπόλοιποι οφειλέτες του Κ.Ε.Α.Ο. θα πρέπει να εγγραφούν (πιστοποιηθούν) στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς οφειλέτες και να λάβουν κωδικό χρήστη και συνθηματικό, από την κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του Ε.Φ.Κ.Α. (www.efka.gov.gr) επιλέγοντας ΜΕΝΟΥ –> Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών –> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΚΕΑΟ –> Πιστοποίηση Οφειλετών.

Κατ’ εξαίρεση σε περιπτώσεις οφειλετών που δεν παρέχεται η δυνατότητα πιστοποίησης μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, οι οφειλέτες υποβάλλουν σχετικό αίτημα (ταυτότητα οφειλέτη) μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής εξυπηρέτησης πολιτών στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ.