ΕΦΚΑ εισφορές Μαΐου 2020: Πότε θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια;

Μάθε πότε θα πρέπει να τα πληρώσεις…

Σε λίγες μέρες θα αναρτηθούν οι εισφορές ΕΦΚΑ Μαΐου 2020 πληρωμής εισφορών των Μη Μισθωτών ασφαλισμένων.

Στα ειδοποιητήρια αυτά θα αναγράφεται και το ποσό της έκπτωσης 25% (νόμος 4690/2020 ο οποίος προβλέπει το ευεργέτημα της έκπτωσης του 25% για τις εισφορές του Απριλίου και Μαΐου για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενους).

Η πληρωμή για τις εισφορές ΕΦΚΑ Μαΐου 2020 θα γίνεται με άλλον κωδικό πληρωμής

Επισημαίνεται ότι για να αποφευχθούν προβλήματα του παρελθόντος η πληρωμή των εισφορών του Ιανουαρίου του 2020 (και εφεξής) θα πραγματοποιείται με νέο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (RF).

Για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι οι ασφαλισμένοι που κάνουν χρήση πάγιας εντολής για την πληρωμή των ασφαλιστικών τους εισφορών να προχωρήσουν σε καταχώρηση του νέου κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τρόμος! Δεν θα πιστέψεις πως έγινε δρόμος στην Εύβοια

Δεν το έχεις ξαναδεί στην Εύβοια αυτό το τρομακτικό στον ουρανό

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δε θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.

Έκπτωση 25% στις ασφαλιστικές εισφορές θα έχουν εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού 900.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που θα τις καταβάλουν εμπρόθεσμα.Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή”, τα ειδοποιητήρια των εισφορών Απριλίου που αναμένεται αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ προς το τέλος Μαΐου θα δίνουν τη δυνατότητα καταβολής των εισφορών με έκπτωση 25% για την εμπρόθεσμη καταβολή τους.

Παράλληλα, βέβαια δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση που προβλέπει την παράταση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών Απριλίου για εργοδότες και ελεύθερους επαγγελματίες μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Οι εισφορές αυτές θα πρέπει να εξοφληθούν τμηματικά σε τέσσερις ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με τη πρώτη δόση να πρέπει να πληρωθεί έως τις 31 Οκτωβρίου του 2020.