ΕΦΚΑ εισφορές Φεβρουαρίου 2020: Πότε θα πληρωθούν;

ΕΦΚΑ εισφορές Φεβρουαρίου 2020: Δες πότε πρέπει να πληρωθούν σύμφωνα με νέα ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον ΕΦΚΑ.

Ο ΕΦΚΑ ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών περιόδου Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΦΚΑ για τις εισφορές, αναφέρει ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης των πρόσφατων Πράξεων Νομοθετικών Περιεχομένου, έρχονται τα μέτρα στήριξης. Τα μέτρα στήριξης είναι των εργαζόμενων, των ελεύθερων επαγγελματιών-αυτοαπασχολούμενων και των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, για τις επιχειρήσεις θα παραταθεί η προθεσμία καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων τους μηνός Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020. Όπως τονίζεται θα καταβληθούν έως 30/9/2020 και έως 31/10/2020 αντίστοιχα.

Παράλληλα, δίνεται τρίμηνη παράταση της προθεσμίας καταβολής δόσεων ενεργών ρυθμίσεων εργοδοτών-επιχειρήσεων, οι οποίες ήταν απαιτητές στις 31/3/2020. Όπως και όλων των επόμενων μηνιαίων δόσεων της κάθε ρύθμισης και η εξόφλησή τους θα αρχίσει από 1η Ιουνίου.

Δικαίωμα υπαγωγής στις παραπάνω ευεργετικές διατάξεις θα έχουν επιχειρήσεις ή εργοδότες που:

α) απασχολούν μισθωτούς που αμείβονται με μισθό ή ημερομίσθιο, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αορίστου ή ορισμένου χρόνου, με πλήρη ή μειωμένη ή εκ περιτροπής απασχόληση.

β) έχουν ενεργό, κύριο κωδικό δραστηριότητας (ΚΑΔ) στις 20/03/2020, προϋπόθεση για την υπαγωγή στις ευεργετικές διατάξεις αποτελεί η υποχρέωση διατήρησης θέσεων εργασίας.

Επίσης, για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους παρατείνεται η προθεσμία καταβολής ΈΦΚΑ εισφορές Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020. Η εξόφληση θα ξεκινήσει από 1η Σεπτεμβρίου και θα γίνεται τμηματικά σε 4 ισόποσες δόσεις.

Παράλληλα, παρατείνεται και η προθεσμία καταβολής των δόσεων. Πρόκειται για των ενεργών ρυθμίσεων τους, απαιτητών μέχρι 31/3/2020 και η εξόφλησή τους θα ξεκινήσει από 1η Ιουνίου.