Έφυγε από την ζωή ο Ορέστης Παπαστρατής

Σε ηλικία 97 χρονών πέθαηνε τη Δευτέρα 16 Μαΐου ο Ορέστης Παπαστρατής.

Ο Ορέστης Παπαστρατής γεννήθηκε πριν από 97 έτη στη Χαλκίδα και ήταν γιος του Θρασύβουλου Παπαστρατή. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στην Ιταλία και τη Σουηδία, όπου αναγορεύτηκε διδάκτωρ της χειρουργικής. Για την προσφορά του στην ιατρική τιμήθηκε με διάφορα παράσημα.

Τη δεκαετία του 1960 ήταν διευθυντής της Β χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα.[4] Το 1967 – 1968, ο Παπαστρατής μαζί με τον επίσης διακεκριμένο χειρουργό Αλέξανδρο Μάνο, είχαν την ευθύνη της νοσηλείας του Γεωργίου Παπανδρέου.

Στην φωτογραφία μαζί με την Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα όπου την χαιρετά

Στην απώλεια του Ορέστη Παπαστρατή αναφέρθηκε και η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω από τα μαθητικά μου χρόνια, όταν ξεκινούσα τις πολιτικές μου αναζητήσεις. Και αν και στις εποχές εκείνες οι κομματικές αντιπαραθέσεις ήταν οξυμένες και τα πολιτικά πάθη έντονα, εκείνος είχε την ικανότητα να ασκεί ανθρωποκεντρική πολιτική, προσφέροντας αυτό που έκρινε σωστό, με σοφία και ευγένεια.

Έτσι με αντιμετώπισε και μένα από παιδί, αν και ανήκαμε σε διαφορετικούς χώρους.
Έτσι υπηρέτησε και στο Υπουργείο και είναι σημαντικό όταν αυτό το καταθέτουν ένστολοι, όπως ο πατέρας μου τότε.

Με την ίδια ευγένεια με επισκέφτηκε και στο εκλογικό μου κέντρο, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του Μαΐου του 2019. Είχαμε συζητήσει μέχρι τότε αρκετές φορές και σίγουρα μόνο να πάρω είχα από την κατάθεση γνώσης και αγάπης για την Χαλκίδα, που διέκρινα σε κάθε μας κουβέντα.
Καλό ταξίδι Υπουργέ! Θα μας λείψεις.”

Η κηδεία του θα γίνει στις 5 απόγευμα της Τετάρτης 18 Μαΐου στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα.