Εύβοια: Έφυγε από την ζωή ένας αγαπημένος ιερέας [Φωτογραφία]

Μεγάλη η θλίψη στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων καθώς έφυγε από τη ζωή αγαπημένος ιερέας.

Πρόκειται για τον παπά Βαγγέλη Γραμματικόγιαννη από το Κοντοδεσπότι όπου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών μετά από πρόβλημα υγείας.

πηγή φωτογραφίας: Μητρόπολη Χαλκίδας

Η μητρόπολη της Χαλκίδας αναφέρει τα ακόλουθα:

Με τα αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης, αγγέλεται η προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου ήδη Σταυροφόρου-Οικονόμου Ευαγγέλλου Γραμματικόγιαννη, διατελέσαντος επί τριακονταπενταετία Εφημερίου του Ενοριακού Ι. Ναού Τιμίου Προδρόμου Άτταλης, κοιμηθέντος το πρωί της 15ης Νοεμβρίου 2020 μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο, την οποία αντιμετώπισε με χριστιανική καρτερία.

Ο μακαριστός π. Ευάγγελος, γεννήθηκε το έτος 1940 στο Κοντοδεσπότι Μεσσαπίων στους κόλπους ευσεβούς οικογενείας, γαλουχήθηκε από τους γονείς του στην χριστιανική πίστη και ζωή και από μικρή ηλικία είχε τον πόθο του ιερατικού διακονήματος.

Ενυμφεύθη με την ευγενική και εκλεκτή σύζυγό του Κωνσταντίνα, με την οποία αξιώθηκαν από το Θεό να αποκτήσουν τρία τέκνα.

Χειροτονήθηκε, δια των χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου (Βέργη) Διάκονος στις 24 Φεβρουαρίου 1985, στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος και Πρεσβύτερος στις 10 Μαρτίου του ιδίου έτους στον Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ψαχνών και διορίσθηκε Εφημέριος της Ενορίας Άτταλης.

Η εργατικότητα, η επιμελής διακονία του και η υπακοή του έκαναν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο Β΄ (Τριανταφύλλου) να τον χειροθετήσει Σταυροφόρο-Οικονόμο.

Ο π. Ευάγγελος πρωτοστάτησε στην ανέγερση του νέου Ι. Ναού της Ενορίας του και μάλιστα εργαζόμενος ιδίαις χερσί, υπήρξε ιεροπρεπής ιερουργός και με ιδιαίτερη προθυμία εξυπηρετούσε κατά καιρούς πολλές Ενορίες, οι οποίες στερούνταν Εφημερίου.

Ο Θεός να χαρίσει την Βασιλεία Του στον εκλεκτό Λειτουργό Του και την εξ Ύψους παρηγορία στην καλή του πρεσβυτέρα Κωνσταντίνα, τα τέκνα του Δημήτριο, Φωτεινή και Βασίλειο, τα τέκνα των τέκνων του και όλους τους οικείους του.

Τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, το πρωί, στον Ι. Ν. Τιμίου Προδρόμου Άτταλης, θα τελεσθεί ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία θα ψαλεί η νεκρώσιμος Ακολουθία της Κηδείας τηρουμένων όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό (covid-19).