ΕΣΠΑ παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ 2022: Πως θα κάνετε αίτηση;

Πολλοί κάτοικοι στην Εύβοια ρωτούν για το πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τα ΚΔΑΠ και τους παιδικούς σταθμούς από την ΕΕΤΑΑ

Στη Χαλκίδα υπάρχει και ο ΔΟΠΠΑΧ που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), με δράσεις επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές, στηρίζοντας όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και τις οικογένειές τους.

Πέρσι είχε κριθεί απαραίτητο και είχε δοθεί παράταση, ώστε να μπορέσουν να υποβληθούν οι αιτήσεις συμμετοχής για τους ΕΕΤΑΑ παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ.

To 2021 οι αιτήσεις για ΚΔΑΠ και παιδικούς σταθμούς είχαν ξεκινήσει στις 19 Ιουλίου και ολοκληρώθηκαν στις 8 Αυγούστου. Φέτος, ξεκίνησαν οι αιτήσεις για παιδικούς σταθμούς νωρίτερα.

Ο Δήμος Χαλκιδέων μας ενημερώνει ότι, η υποβολή αιτήσεων εγγραφής και επανεγγραφής στους Παιδικούς Σταθμούς του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.) για το σχολικό έτος 2022-2023, ξεκίνησε την Τρίτη 10 Μαΐου 2022. Οι εγγραφές έγιναν έως και την Τρίτη 31 Μαΐου 2022, στους κατά τόπους Παιδικούς Σταθμούς.

Δεν γίνονταν δεκτές αιτήσεις για τα παιδιά που εντάσσονταν στην υποχρεωτική εκπαίδευση (προνήπια- νήπια).

Τα παραπάνω αφορούσαν τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χαλκιδέων. Όσον αφορά την ΕΕΤΑΑ, δικαίωμα συμμετοχής, θα έχουν οι εργαζόμενοι που είναι
υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).

Αίτηση για ΚΔΑΠ 2022 και παιδικούς σταθμούς μπορούν να κάνουν μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι δεν έχουν αιτηθεί ή και ενισχυθεί από συγχρηματοδοτούμενες δράσεις εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής

Επίσης αίτηση ΚΔΑΠ μπορούν να συμπληρώσουν μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες στον ιδιωτικό τομέα οι οποίες υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στην συγχρηματοδοτούμενη Δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» Κύκλος 2021-2022 πλην αποκλείονται του δικαιώματος λήψης voucher της Δράσης αυτής λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού της.

Έρχονται τα voucher για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ μέσω τις ΕΕΤΑΑ.
Προϋπόθεση για την συμμετοχή στα ΚΔΑΠ και στους ΕΣΠΑ παιδικούς σταθμούς πέρσι ήταν να έχουν συνολικό οικογενειακό δηλωθέν ετήσιο εισόδημα Φωτογραφία fran, unsplash

Προϋπόθεση για την συμμετοχή στα ΚΔΑΠ και στους ΕΣΠΑ παιδικούς σταθμούς πέρσι ήταν να έχουν συνολικό οικογενειακό δηλωθέν ετήσιο εισόδημα για το φορολογικό έτος το οποίο δεν μπορούσε, σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει τις 33.000 € για αιτούντες που έχουν έως δύο παιδιά, 36.000 € για αιτούντεςς που έχουν έως τρία παιδιά, 39.000 € για αιτούντες που έχουν έως τέσσερα παιδιά και 42.000 € για αιτούντες/σες που έχουν έως από πέντε και άνω. Και φέτος αναμένεται να είναι ανάλογα τα κριτήρια επιλογής.

Φέτος, αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση αρχές Ιουλίου και στην συνέχεια θα δοθεί το πράσινο φως για τις αιτήσεις.