E eggrafes: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις;

Ανοίγει η εφαρμογή για το e eggrafes – Δείτε πως θα κάνετε την εγγραφή των παιδιών σας

Αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα e-eggrafes (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/) για την υποβολή αιτήσεων εγγραφής, μετεγγραφής και ανανέωσης εγγραφής των μαθητών σε ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ. και Π.ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2022-2023.

Η διαδικασία σε σύγκριση με πέρσι έχει καθυστερήσει, αφού το 2021, οι εγγραφές είχαν γίνει μεταξύ 18/6 και 3 Ιουλίου.

Δείτε παρακάτω τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι γονείς στην εφαρμογή e-eggrafes. Οι γονείς που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ για το σχολικό έτος 2021-2022, υποβάλλουν ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής για τα ΕΠΑ.Λ., μέσω της εφαρμογής eεγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση.

Θα πληκτρολογήσουν στον δίπλα σύνδεσμο https://e-eggrafes.minedu.gov.gr. Θα συμπληρώσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία ενώ για την είσοδο στην εφαρμογή eεγγραφές, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί του TaxisNet.

Δείτε πως θα κάνετε εγγραφή σε Λύκειο και ΕΠΑΛ
Δείτε πως θα κάνετε εγγραφή σε Λύκειο και ΕΠΑΛ (φωτογραφία αρχείου: unsplash)

Το Όνομα, το Επώνυμο και το Πατρώνυμο, Μητρώνυμο του χρήστη είναι προσυμπληρωμένα. Θα πρέπει να συμπληρώσει τον αριθμό των παιδιών των οποίων είναι κηδεμόνας και έχουν δικαίωμα να εγγραφούν σε ΕΠΑ.Λ., Π.ΕΠΑ.Λ. ή ΓΕ.Λ..

Ένας χρήστης έχει δικαίωμα να συμπληρώσει από τον αριθμό 0 (το οποίο σημαίνει ότι θέλει να υποβάλει αίτηση μόνο για τον εαυτό του) έως τον αριθμό 4, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να υποβάλει αίτηση για τον εαυτό του και για άλλους 4 μαθητές, που βρίσκονται στην επιμέλειά του και έχουν δικαίωμα να εγγραφούν σε ΕΠΑ.Λ., Π.ΕΠΑ.Λ. ή ΓΕ.Λ.. Ο αριθμός παιδιών που βρίσκονται στην επιμέλειά του μπορεί να αλλάζει (από 0 έως 4) κάθε φορά που κάνει σύνδεση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές.