Τρομακτικό! Δείτε τι βγήκε μέσα από τον δρόμο στην Εύβοια

δρόμος από πλημμύρες
Πουθενά δεν φαίνεται ότι αυτό το κομμάτι ήταν κάποτε δρόμος. Μέσα στην άσφαλτο βγήκε μία μεγάλη τρύπα γεμάτη από θαλασσινό νερό. Η θεομηνία και η οργή του ποταμού κατάφεραν να καταστρέψουν έναν δρόμο. Μία πλαστική καρέκλα βρίσκεται στο σημείο για να θυμίζει στους οδηγούς να σταματούν εφόσον δεν δουν τις κόκκινες κορδέλες και τα σήματα ότι ο δρόμος είναι κλειστός.

Πολλοί έκαναν τον σταυρό τους μιας και εκείνη την ώρα που συνέβη αυτό το τρομακτικό στον δρόμο, δεν περνούσε αυτοκίνητο. 

Σαν χαρτί σκίστηκε ο δρόμος από το Λευκαντί προς τον οικισμό Όαση. Όλα συνέβησαν την ημέρα της φονικής κακοκαιρίας στην Εύβοια. Μία κακοκαιρία που δεν άφησε όρθιο τίποτα. Σπίτια και περιουσίες παραδόθηκαν στην μανία της φύσης.

Λογικό ήταν μέσα από τον δρόμο να ξεπροβάλει η θάλασσα. Σε λίγα μόνο λεπτά καταστράφηκε σαν να ήταν από χαρτί. Δείτε τις απίστευτες εικόνες από την περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί πως ο δρόμος από εκείνο το σημείο και μετά έχει κοπεί.

δρόμος πλημμύρες
Όλο το τμήμα του δρόμου όπως βλέπετε και στην παραπάνω φωτογραφία έχει γίνει ένα με την θάλασσα. Για όσο θα γίνονται εργασίες στην περιοχή, να υπενθυμίσουμε ότι η πρόσβαση με τα οχήματα είναι δύσκολη.
δρομος
Χώμα και λάσπη πάνω στον δρόμο. Δυστυχώς μέσα σε ένα βράδυ, καταστράφηκαν όλα στην περιοχή. Ευτυχώς όλοι οι κάτοικοι είναι ενωμένοι μία γροθιά και σύντομα θα καταφέρουν να επουλώσουν τις πληγές.

Λίγα λόγια για το Λευκαντί στην Εύβοια 

Το Λευκαντί είναι μία παραθάλασσια περιοχή  14 χιλιόμετρα μακρυά από τη Χαλκίδα. Βρίσκεται ανάμεσα Χαλκίδα και Ερέτρια.

Τα αρχαιολογικά ευρύματα δείχνουν σε αυτή την περιοχή ζούσαν από τα παλιά χρόνια. Εκεί είχε αναπτυχθεί ένας μεγάλος οικισμός που κατοικούνταν από το 3000 πχ και βασική ασχολία των κατοίκων ήταν το εμπόριο. Έστελναν πλοία στην Τρωάδα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η ακμή του οικισμού συνεχίστηκε μέχρι τους γεωμετρικούς χρόνους και σταμάτησε το 700 π.Χ.. Στο Λευκαντί βρέθηκε και το πιο παλιό ρούχο στην χώρα μας. Στο λόφο Τούμπα κατώ από το δάπεδο του κτιρίου ανακαλύφθηκε τάφος.  Εκεί βρέθηκε λινό νεκρικό ένδυμα, το οποίο αποτελεί το αρχαιότερο ένδυμα που έχει βρεθεί στην Ελλάδα.