Συναγερμός στη Χαλκίδα: Ένα τσίμπημα, ένα κρούσμα και… καραντίνα περιοχής.
Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφηκε στη Χαλκίδα, με αποτέλεσμα ο ΕΟΔΥ να κατατάξει την περιοχή στις επηρεαζόμενες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα 45 ετών ο οποίος είχε επισκεφθεί τη Χαλκίδα το προηγούμενο διάστημα.
Ο ασθενής εμφάνισε ήπια συμπτώματα, νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας και έχει ήδη λάβει εξιτήριο, με την κατάσταση της υγείας του να μην εμπνέει ανησυχία.
Μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος, η Χαλκίδα χαρακτηρίζεται πλέον επισήμως ως επηρεαζόμενη περιοχή.
Στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης, αναμένεται άμεσα στην πόλη το αρμόδιο συνεργείο για ψεκασμούς σε εστίες κουνουπιών, που αποτελούν τον βασικό φορέα μετάδοσης του ιού. Παράλληλα, έχει εντοπιστεί η κατοικία του άνδρα και προγραμματίζονται ψεκασμοί και στην ευρύτερη περιοχή.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Το κόλπο στα μαγαζιά της Χαλκίδας με την πληρωμή
Είναι καθαρές οι θάλασσες κοντά στη Χαλκίδα;
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News


