Δείτε τι θα κάνουν τα νέα παιδιά στον Δήμο της Χαλκίδας!

Ο Δήμος Χαλκιδέων συστάθηκε το 1835 και συμπεριλάμβανε τη Χαλκίδα, έδρα του Δήμου, καθώς και τους οικισμούς Ανεμόμυλο, Αφράτι, Βασιλικό, Δοκό, Καράμπαμπας, Φύλλα, Πετρωτό, Άγιο Νικόλαο και Μύτικας.
Ο Δήμος Χαλκιδέων συστάθηκε το 1835 και συμπεριλάμβανε τη Χαλκίδα, έδρα του Δήμου, καθώς και τους οικισμούς Ανεμόμυλο, Αφράτι, Βασιλικό, Δοκό, Καράμπαμπας, Φύλλα, Πετρωτό, Άγιο Νικόλαο και Μύτικας.

Τα νέα παιδιά από 15 μέχρι 18 ετών θα έχουν το δικό τους βήμα στον Δήμο της Χαλκίδας.

Ύστερα από τηλεδιάσκεψη του δημοτικού συμβουλίου της Χαλκίδας, ψηφίστηκε ομόφωνα η συγκρότηση Συμβουλίου Εφήβων στον Δήμο Χαλκιδέων.

Τι είναι το Συμβούλιο Εφήβων Δήμου Χαλκιδέων;

Το Συμβούλιο Εφήβων Δήμου Χαλκιδέων θα είναι μία εθελοντική ομάδα εφήβων, αποτελούμενη από σαράντα πέντε (45) μέλη, με αναλογία εκπροσώπησης των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Χαλκιδέων, αντίστοιχη με αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Νέας Γενιάς, θα έχει συμμετοχικό και συμβουλευτικό ρόλο στη λειτουργία του Δήμου, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους έφηβους δημότες να διατυπώσουν θέσεις και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στο συμβούλιο Εφήβων Δήμου Χαλκιδέων

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για την ένταξη στο συμβούλιο Εφήβων Δήμου Χαλκιδέων έχει κάθε νέος από την ηλικία των δεκαπέντε (15) ετών έως την ηλικία των δεκαοκτώ (18) ετών.

Θα πρέπει να είναι Δημότης του Δήμου Χαλκιδέων. Η αίτηση θα υποβάλλεται στην Αντιδημαρχία Νέας Γενιάς, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της τελευταίας.

Σε περίπτωση, κατά την οποία οι υποβάλλοντες αίτηση είναι περισσότεροι από τον αριθμό των Συμβούλων που αντιστοιχεί στην κάθε Δημοτική Ενότητα, θα διενεργείται κλήρωση, από την Αντιδημαρχία Νέας Γενιάς, μεταξύ αυτών. Οι υπόλοιποι αιτούντες θα είναι αναπληρωματικοί, έτσι ώστε σε περίπτωση παραίτησης μέλους του Συμβουλίου, να ακολουθεί πλήρωση της θέσης από αυτούς.
Η διάρκεια της θητείας του Συμβουλίου Εφήβων Δήμου Χαλκιδέων είναι διετής.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο evianews.com