Δήλωση σελφ τεστ στα σχολεία: Τι αλλάζει;

Δείτε τι αλλάζει με τα σελφ τεστ στα σχολεία.

Σε περίπτωση κρούσματος, η ιχνηλάτηση θα γίνεται κανονικά και άρα τα παιδιά στην τάξη θα υποβάλλονται σε self test.

Η ιχνηλάτηση στα σχολεία θα συνεχίσει να ισχύει. Όταν υπάρχει ένα παιδί με κορονοϊό θα υπάρχει έλεγχος στους υπόλοιπους μαθητές και δήλωση σελφ τεστ κατά την πρώτη και την τέταρτη μέρα μέρα από την διάγνωση των κρουσμάτων.

Σε εκείνη την συγκυρία, τα self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σε περίπτωση κρούσματος θα είναι δωρεάν, ενώ πλέον θα είναι στοχευμένος σε όσα παιδιά έχουν συμπτώματα.

Η ιχνηλάτηση στα σχολεία θα συνεχίσει να ισχύει.

Οι γονείς πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένοι τονίζουν κύκλοι του υπουργείου παιδείας. Για παράδειγμα αν τα παιδιά εμφανίζουν ίωση να κρατούν τα παιδιά σπίτι και να ενημερώνουν τον γιατρό τους. Το παιδί θα επιστρέφει σχολείο μετά από 24 ώρες μετά την υποχώρηση του πυρετού.

Σύμφωνα με τα παραπάνω διαφαίνεται πως τα σελφ τεστ δεν θα σταματήσουν εντελώς αλλά θα γίνονται μόνο σε όσους μαθητές παρουσιάζουν συμπτώματα.

Αν δεν υπάρχουν κρούσματα στις τάξεις, όταν επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο μετά τις διακοπές του Πάσχα δεν θα υπάρχει πια έλεγχος με self test.

Έτσι, τέλος αποτελούν τα self test για τους μαθητές των σχολείων, καθώς μετά τις διακοπές του Πάσχα οι μαθητές δεν χρειάζεται να επιδεικνύουν πλέον αρνητικό self test ενώ δεν είναι ακόμη σίγουρο αν θα τα αποχωριστούμε για πάντα.