Διακοπές στην Εύβοια: Οι 9 καλύτερες παραλίες

Εύβοια
Εύβοια

Εύβοια παραλίες: Απολαύστε τις ομορφότερες παραλίες της Εύβοιας – Παραλία Τσίλαρος: Δείτε τι θησαυρός είναι ανάμεσα στα βουνά – Παραλία Σαρακήνικο: Μια κρυμμένη ομορφιά – Παραλία Κορασίδα – Παραλία Χιλιαδού: Μία από τις καλύτερες παραλίες στην Εύβοια για το κολύμπι σας – Εύβοια: Στη λίστα του National Geographic με τα 25 καλύτερα νησιά για καλοκαιρινές διακοπές – Πευκί Εύβοια: Μία οργανωμένη παραλία – Διακοπές στον Λιμνιώνα – Πευκί Εύβοια: Μία οργανωμένη παραλία – Αγία Άννα Εύβοια: Για ένα τέλειο διήμερο στην Εύβοια – Θαψά: Δείτε φωτογραφίες από την υπέροχη παραλία

Οι 9 καλύτερες παραλίες
Οι 9 καλύτερες παραλίες

Ένα από τα μεγάλα ατού στην Εύβοια είναι οι διακοπές που σου προσφέρει. Ναι, η Εύβοια, ένα από τα πιο εντυπωσιακούς ελληνικούς νομούς, με μοναδικές ομορφιές και “βλέμμα” στο Αιγαίο, μοιάζει με μικρογραφία ολόκληρης της Ελλάδας. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τις 9 καλύτερες παραλίες του νομού. Παραλίες τόσο στην Νότια όσο και στην Βόρεια Εύβοια. Κρυμμένες παραλίες που πραγματικά θα σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα και με δρόμο μέσω της Υψηλής Γέφυρας, αλλά και της παλαιάς, η Εύβοια (μαζί με τη Λευκάδα) είναι γνωστή και σαν «στεριανό» νησί.

Εύβοια παραλίες: Απολαύστε τις ομορφότερες

Όσοι δεν έχετε πάει ποτέ σε μία κρυμμένη παραλία της Εύβοιας, πάρτε χαρτί και μολύβι και καταγράψτε τους λόγους που πρέπει να πατε να την ζήσετε από κοντά.

Δεν είναι μία παραλία κοινή αλλά ένα μέρος όπου σταματούν τα ρολόγια και γίνεσαι άλλος άνθρωπος. Πρόκειται πράγματι για την πιο εντυπωσιακή, άγριας ομορφιάς και «αυθεντική» παραλία του Αιγαίου.

Παραλία Τσίλαρος: Δείτε τι θησαυρός είναι ανάμεσα στα βουνά

Παραλία Τσίλαρος
Παραλία Τσίλαρος

Υπάρχουν προορισμοί για διακοπές στην Εύβοια, σε όχι πολύ μακρινή απόσταση από τη Χαλκίδα, οι οποίοι συνδυάζουν τις εκπληκτικές θάλασσες με το απαράμιλλο φυσικό τοπίο και δεν χρειάζεται να μπείτε σε καράβι ή αεροπλάνο για να φτάσετε σε αυτούς.

Δεν είναι τυχαίο η Εύβοια που είναι τόσο δημοφιλής για καλοκαιρινές αποδράσεις. Ο καλύτερος τρόπος για να την γνωρίσετε είναι και μία εκδρομή με το αυτοκίνητο. Δεν υπάρχει λόγος να στερηθείτε αυτή την εμπειρία.

Πρόκειται για έναν παράδεισο που βρίσκεται στην περιοχή της Κύμης. Ένας παράδεισος ομορφιάς χειμώνα καλοκαίρι. Βέβαια πολλοί τον προτιμούν το καλοκαίρι μιας και τα νερά του είναι ευεργετικά.

Η παραλία αυτή είναι ένας κρυμμένος παράδεισος και αγαπημένος προορισμός για άτομα κάθε ηλικίας. Σε αυτή την παραλία, πας και με παρέα ως έφηβος, πας και για ρομαντικές διακοπές με το ταίρι σου αλλά σίγουρα πας και με την οικογένεια. Με λίγα λόγια, είναι για όλες τις ηλικίες.

Έχουμε ξεχάσει να ξεκουραζόμαστε ακόμα και στις διακοπές. Και όμως η ξεκούραση είναι αυτό που πρέπει να υιοθετήσουμε μιας και θα μας κάνει να γεμίσουμε από ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα που θα έρθει. Φέτος όμως το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Πως θα πάτε στον Τσίλαρο

Με το αυτοκίνητο, αφού θα φτάσετε στη Χαλκίδα, θα ακολουθήσετε τις ταμπέλες για Κύμη. Είναι εύκολη διαδρομή και δεν θα μπερδευτείτε καθόλου.

Με το που φτάσετε στην Κύμη (σ.σ ύστερα από δύο ώρες), θα ακολουθήσετε τον δρόμο για Μετόχι. Ο δρόμος είναι άσφαλτος μέχρι που θα δείτε την ταμπέλα που γράφει Θαψά και Τσίλαρο.

Από εκεί και πέρα για να φτάσετε μέχρι την παραλία θα κάνετε μία διαδρομή 10 χιλιομέτρων δύσκολου χωματόδρωμου.

Παραλία Τσίλαρος
Παραλία Τσίλαρος

Ένα παραμυθένιο τοπίο που ναι, θα το βρείτε στην Εύβοια. Μία παραμυθένια φωτογραφία γεμάτη από αναμνήσεις που ξεχύνονται σαν τις αναθυμιάσεις από τον όμορφο Τσίλαρο.

Παραλία Τσίλαρος
Παραλία Τσίλαρος

Ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα στην παραλία Τσίλαρος που βλέπετε έχει οφέλη για την υγεία μας.

Θα ηρεμήσει τον εγκέφαλο, που αργότερα θα δώσει πολλά “συν” στην καλύτερη λειτουργία της μνήμης και των αντανακλαστικών.

Ένα τέτοιο μέρος, μία τέτοια παραλία που “λούζεται” από το Αιγαίο και που οι ντόπιοι τη λατρεύουν και την προτιμούν εδώ και χρόνια. Μάλλον ήρθε ο καιρός να τη λατρέψει και η υπόλοιπη Εύβοια και όχι μόνο.

Παραλία Σαρακήνικο: Μια κρυμμένη ομορφιά

Παραλία Σαρακήνικο
Παραλία Σαρακήνικο

Αυτή είναι η παραλία Σαρακήνικο! Επίσης η Εύβοια έχει πολλές παραλίες. Άλλη μία είναι και η παραλία Κορασίδα, που όμοια της δεν θα βρεις, μας είπαν κάποιοι που την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Παραλία Κορασίδα

Παραλία Κορασίδα
Παραλία Κορασίδα

Δεν χρειάζεται να κουβαλήσετε τίποτα από το σπίτι σας μιας και θα τα βρείτε όλα στην περιοχή. Ακόμα και αν σας αρέσει και θέλετε να μείνετε πιο πολύ, υπάρχουν και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ξέρετε γιατί παραλίες σαν την Κορασίδα έχουν βότσαλα; Γιατί οι παραλίες με βότσαλο έχουν τα ωραιότερα χρώματα στα νερά τους.

Παραλία Χιλιαδού: Μία από τις καλύτερες παραλίες στην Εύβοια για το κολύμπι σας!

Παραλία Χιλιαδού: Μία από τις καλύτερες παραλίες στην Εύβοια για το κολύμπι σας!
Παραλία Χιλιαδού

Η Χιλιαδού βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια, στην πλευρά που βλέπει προς το Αιγαίο. Έχει βόρειο προσανατολισμό, οπότε συχνά είναι εκτεθειμένη στους δυνατούς ανέμους. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα κύματα πλημμυρίζουν την παραλία και αρκετές φορές φτάνουν ως το χωματόδρομο που προσεγγίζει την παραλία και τα λίγα σπίτια του διπλανού οικισμού.

Η Χιλιαδού είναι μια ‘απλωτή’ παραλία με άμμο και βότσαλα κάθε μεγέθους που συνδέεται με τους πρόποδες του βουνού Δίρφη. Διάφορα βράχια είναι σπαρμένα μέσα και έξω από τη θάλασσα, χωρίζοντας την ακτή σε μικρότερες παραλίες. Περιφερειακά της παραλίας η βλάστηση είναι πυκνή: πλατάνια, καστανιές και φτέρες περιτριγυρίζουν ένα μικρό ποτάμι το οποίο τελικά χύνεται στη θάλασσα.

Εύβοια: Στη λίστα του National Geographic με τα 25 καλύτερα νησιά για καλοκαιρινές διακοπές

Νέα λίστα με τα 25 καλύτερα νησιά της Ελλάδας που προτείνονται ως ο καλύτερος προορισμός για το καλοκαίρι του 2023 δημοσίευσε το National Geographic.

Σε αυτά εντάσσει και την Εύβοια που προσφέρει πολλές εκπλήξεις στους επισκέπτες που θα την επιλέξουν για διακοπές.

Όπως αναφέρει το nationalgeographic.co.uk, πρόκειται για προορισμούς που είναι εύκολα προσβάσιμοι είτε με πλοίο, είτε με αεροπλάνο, ενώ ξεχωρίζουν για την ομορφιά και τους ανθρώπους τους. Για τους λόγους αυτούς υπόσχονται σε όποιον τα επισκεφθεί μια μαγική και αξέχαστη εμπειρία.

Εύβοια: Για να κάνετε τις τέλειες διακοπές

Γεωλογικά η Εύβοια αποτελεί συνέχεια της Αττικής. Έχει σχιστόλιθους, ενώ παλιά είχε και ηφαίστεια.

ευβοια διακοπεσ, παραλιεσ αξιοθεατα
Εύβοια: Για να κάνετε τις τέλειες διακοπές

Και μιας που είπαμε για ηφαίστεια, υπάρχει ένα ανενεργό ηφαίστειο στον Οξύλιθο. Είναι χωριό της Κεντροανατολικής Εύβοιας χτισμένο σε υψόμετρο 190 μέτρων και απέχει 10 χιλιόμετρα από την Κύμη.

Το χωριό πήρε το όνομα του από τον οξυκόρυφο λόφο ηφαιστειακής προέλευσης που υψώνεται βόρεια του οικισμού.

Το Ηφαίστειο Οξυλίθου δημιουργήθηκε πριν περίπου 11 εκατομμύρια χρόνια στο μέσο της λεκάνης της Κύμης και αποτελεί το πιο εμφανές ηφαιστειακό υπόλειμμα στο κεντρικό Αιγαίο. Σήμερα είναι ανενεργό.

Πευκί Εύβοια: Μία οργανωμένη παραλία

Το Πευκί με την παραλία του αποτελεί τον βασικότερο προορισμό για διακοπές στη βόρεια Εύβοια, με έκταση 4-5 χιλιόμετρα η παραλία διαθέτει ψηλή άμμο , βότσαλο, μικρές πέτρες, και δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να διαλέξει όποιο κομμάτι του αρέσει. Με λίγα λόγια, τα έχει όλα!

Τα Λιχαδονήσια για διακοπές στην Εύβοια ή αλλιώς άλλος ένας παράδεισος

ευβοια διακοπεσ, παραλιεσ αξιοθεατα
Λιχαδονήσια

Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Μια ανάσα από τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα, η περιοχή φυλάει το πολύτιμο μυστικό της… τα κατάφυτα νησάκια με το απέραντο γαλάζιο, που λέγονται Λιχαδονήσια και ρίχνουν το γάντι στην Καραϊβική!

Αγία Άννα Εύβοια: Για ένα τέλειο διήμερο στην Εύβοια

Η Αγία Άννα είναι ένας γνωστός τουριστικός προορισμός στη βόρεια Εύβοια και είναι αρκετά δημοφιλής εξαιτίας της μεγάλης παραλίας του παραλιακού οικισμού.

Διακοπές στον Λιμνιώνα στην Εύβοια

Διακοπές στον Λιμνιώνα
Διακοπές στον Λιμνιώνα

Αν ανοίξετε τα μάτια σας, στην Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στην παραλία Λιμνιώνας, σίγουρα θα νομίζετε ότι έχετε ξυπνήσει στον παράδεισο!

Μία παραλία που αν είστε τυχεροί και δεν έχει κύμα, θα την ευχαριστηθείτε. Βέβαια και κύμα να έχει, το βλέμμα σας θα ταξιδεύει στα παραδεισένια νερά του Αιγαίου. Ένα παραμυθένιο τοπίο κρυμμένο που θα το βρεις λίγο έξω από την Αθήνα, στην Εύβοια.

Μία παραμυθένια φωτογραφία γεμάτη από αναμνήσεις που ξεχύνονται σαν τις αναθυμιάσεις στις παραλίες της Εύβοιας.

Θαψά Εύβοιας: Δείτε φωτογραφίες από την υπέροχη παραλία

Θαψά Εύβοιας
Θαψά Εύβοιας

Με το αυτοκίνητο, αφού θα φτάσετε στη Χαλκίδα, θα ακολουθήσετε τις ταμπέλες για Κύμη. Είναι εύκολη διαδρομή και δεν θα μπερδευτείς καθόλου.

Με το που φτάσετε στην Κύμη (σ.σ ύστερα από δύο ώρες), θα ακολουθήσετε τον δρόμο για Μετόχι. Ο δρόμος είναι άσφαλτος μέχρι που θα δεις την ταμπέλα που γράφει Θαψά και Τσίλαρο.

Από εκεί και πέρα για να φτάσετε μέχρι την παραλία θα κάνετε μία διαδρομή 10 χιλιομέτρων δύσκολου χωματόδρωμου.

Ένα παραμυθένιο τοπίο που ναι, θα το βρείτε στην Εύβοια. Μία παραμυθένια φωτογραφία γεμάτη από αναμνήσεις που ξεχύνονται σαν τις αναθυμιάσεις.

Αυτά είναι όλα τα χωριά της Εύβοιας

Αβγαριά Ευβοίας
Αγία Άννα Εύβοιας
Αγία Ειρήνη Εύβοιας
Αγία Θέκλα Εύβοιας
Αγία Μαρίνα Κύμης Εύβοιας
Αγία Μαρίνα Μαρμαρίου Εύβοιας
Αγαθό Εύβοιας
Αγδίνες Ευβοίας
Άγιοι Εύβοιας
Άγιοι Απόστολοι Πετριών Εύβοιας
Άγιος Ευβοίας
Άγιος Αθανάσιος Εύβοιας
Άγιος Βλάσιος Ευβοίας
Άγιος Γεώργιος Αυλώνος Εύβοιας
Άγιος Γεώργιος Λιχάδος Ευβοίας
Άγιος Δημήτριος Μαρμαρίου Εύβοιας
Άγιος Ιωάννης Εύβοιας
Άγιος Κωνσταντίνος Εύβοιας
Άγιος Λουκάς Εύβοιας
Αγκάλη Εύβοιας
Αετός Εύβοιας
Αιδηψός Εύβοιας
Ακτή Νηρέως Εύβοιας
Αμυγδαλιά Εύβοιας
Αμφιθέα Εύβοιας
Ανδρωνιάνοι Εύβοιας
Ανθηδόνα Εύβοιας
Αντιάς Εύβοιας
Άνω Κουρούνι Εύβοιας
Άνω Ποταμιά Εύβοιας
Αργυρό Εύβοιας
Άτταλη Εύβοιας
Αυλωνάρι
Αφράτι Εύβοιας
Αχλάδι Εύβοιας
Αχλαδερή Εύβοιας

Βίταλα Εύβοιας
Βασιλικά Ευβοίας
Βασιλίνα Ευβοίας
Βατώντας Ευβοίας
Βέλος Εύβοιας
Βλαχιά Εύβοιας
Βούνοι Εύβοιας
Βρύση Εύβοιας

Γ

Γαβαλάς Εύβοιας
Γάια Εύβοιας
Γαλατσάδες Ευβοίας
Γαλατσώνα Εύβοιας
Γερακιού Ευβοίας
Γέροντας Εύβοιας
Γιάλτρα Εύβοιας
Γιάννηδες Εύβοιας
Γλυφάδα Εύβοιας
Γούβες Ευβοίας
Γραμματικιάνοι Εύβοιας
Γρεγολίμανο Ευβοίας
Γυρίσματα Εύβοιας

Δ
Δάφνη Αυλώνος Εύβοιας
Δένδρα Εύβοιας
Διασταύρωση Εύβοιας
Διρρεύματα Εύβοιας
Δροσιά Ανθηδόνος Εύβοιας
Δροσιά Κριεζών Εύβοιας
Δρυμονάρι Εύβοιας
Δύστος Ευβοίας

Ε
Ελαία Ευβοίας
Ελαιοχώρι Εύβοιας
Ελαιώνας Εύβοιας
Ενορία Εύβοιας
Επανωχώρι Εύβοιας
Επισκοπή Εύβοιας
Ευαγγελισμός Εύβοιας

Ζ
Ζάρακες Εύβοιας
Ζαχαριά Εύβοιας
Ζωοδόχος Πηγή Καρύστου Εύβοιας

Θ
Θαρούνια Εύβοιας
Θεολόγος Εύβοιας
Θύμι Εύβοιας

Κ
Κάβος Ευβοίας
Κάδι Εύβοιας
Καζάρμα Εύβοιας
Καθενοί Εύβοιας
Κάλαμος Ευβοίας
Καλέντζι Ευβοίας
Καλέργο Εύβοιας
Καλημεριάνοι Εύβοιας
Καλλιανοί Εύβοιας
Καλοχώρι-Παντείχι Εύβοιας
Καλύβια Καρύστου Εύβοιας
Καμάρια Ευβοίας
Καμάρι Εύβοιας
Καμαρίτσα Εύβοιας
Καματριάδες Ευβοίας
Καμπιά Εύβοιας
Καστανιώτισσα Ευβοίας
Καστέλλα Εύβοιας
Καστρί Καρύστου Ευβοίας
Κατακαλός Εύβοιας
Κάτω Κουρούνι Εύβοιας
Καψούρι Εύβοιας
Κεράμεια Εύβοιας
Κερασιά Εύβοιας
Κήποι Εύβοιας
Κοίλι Εύβοιας
Κοκκίνης Εύβοιας
Κοκκινιάς Ευβοίας
Κοκκινομηλιά Εύβοιας
Κόμητο Εύβοιας
Κονίστρες Εύβοιας
Κοντοδεσπότι Εύβοιας
Κόσκινα Εύβοιας
Κοτσικιά Εύβοιας
Κουστουμάλου Ευβοίας
Κουτουμουλάς Εύβοιας
Κρόνια Εύβοιας
Κρεμαστός Εύβοιας
Κριεζά Εύβοιας
Κυπαρίσσι Μεσσαπίων Εύβοιας

Λ
Λόκας Ευβοίας
Λέπουρα Εύβοιας
Λεχριές Εύβοιας
Λίμνη Ευβοίας
Λιχάδα Ευβοίας
Λουκίσια Εύβοιας
Λούτσα Εύβοιας
Λοφίσκος Εύβοιας

Μ
Μακρυκάπα Εύβοιας
Μακρυχώρι Εύβοιας
Μαλετιάνοι Εύβοιας
Μανίκια Εύβοιας
Μαρμάρι Ευβοίας
Μαχαλάς Ζάρακες
Μετόχι Διρφύων Εύβοιας
Μηλιές Ευβοίας
Μικρό Βαθύ Εύβοιας
Μίστρος Εύβοιας
Μονόδρι Ευβοίας
Μουρτερή Εύβοιας
Μπούρος Εύβοιας
Μπούφαλο Εύβοιας
Μύτικας Ευβοίας

Ν
Νέα Σινασός
Νέα Λάμψακος Εύβοιας
Νέα Στύρα
Νέος Πύργος Ευβοίας
Νεοχώρι Αυλώνα Εύβοιας
Νεροτριβιά Ευβοίας
Νικάσι Ευβοίας
Νιμπορειό Εύβοιας

Ξ
Ξηρόβρυση Εύβοιας

Ο
Οκτωνιά
Οξύλιθος Εύβοιας
Όριο Εύβοιας

Π
Πήλι Εύβοιας
Παγώντας Εύβοιας
Παλαιά Χώρα Εύβοιας
Πάλιουρας Ευβοίας
Πανόραμα Εύβοιας
Παππάδες Εύβοιας
Παραλία Μετοχίου Εύβοιας
Παραλία Εύβοιας
Παραλία Αυλίδας
Παραλία Κύμης Εύβοιας
Παραλία Φηγιά Εύβοιας
Παραμερίτες Εύβοιας
Παρθένι Εύβοιας
Πετριές Εύβοιας
Πηδουλαίικα Εύβοιας
Πισσώνας Εύβοιας
Πλατάνα Εύβοιας
Πλατανιστός Εύβοιας
Πόθι Εύβοιας
Πολιτικά Εύβοιας
Πούρνος Εύβοιας
Πρινιά Εύβοιας
Προκόπι Εύβοιας
Προφήτης Ηλίας Εύβοιας
Πυργί Εύβοιας
Πύργος Εύβοιας

Ρ
Ροβιές Εύβοιας
Ροδοδάφνη Εύβοιας

Σ
Σέτα Εύβοιας
Σκροπονέρια Εύβοιας
Σπηλιές Εύβοιας
Στύρα Ευβοίας
Σταυρός Εύβοιας
Στενή Δίρφυος Εύβοιας
Στρόπωνες Εύβοιας
Συκιές Εύβοιας
Σφυριδούπολη Εύβοιας
Σχίζαλη Εύβοιας

Τ
Ταξιάρχες Εύβοιας
Ταξιάρχης Ευβοίας
Τραχήλι Εύβοιας
Τριάδα Εύβοιας
Τσακαίοι

Υ
Υλίκη Εύβοιας

Φ
Φάρος Εύβοιας
Φηγιάς Εύβοιας
Φύλλα Εύβοιας

Φωτογραφίες άρθρου: adenture evia, Βασίλης Τσομάκας, youtube, facebook