Δεν υπάρχει καμμία ανησυχία για τις μέδουσες στη Χαλκίδα

Τα νερά της γέφυρας της Χαλκίδας γέμισαν από εκατοντάδες πλάσματα

Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι συνηθισμένο φαινόμενο και δεν προκαλεί καμμία ανησυχία.

Μιλάμε για μια ατελείωτη «στρατιά» που διασχίζει το στενό, κινούμενη από τον Βόρειο Ευβοϊκό στο Νότιο Ευβοϊκό, παρασυρόμενη από την παλίρροια.

Η ταχύτητά τους είναι εξαιρετικά μεγάλη καθώς το ρεύμα του καναλιού του Ευρίπου είναι ισχυρό.

Μια εικόνα που έκανε πολλούς να μείνουν με τον στόμα ανοιχτό. Ένα θέαμα που έκανε πολλούς να μην το πιστεύουν.

Και όμως τα νερά της παραλίας της Χαλκίδας γέμισαν από εκατοντάδες μέδουσες.

Δείτε τι απίστευτο έγινε στα νερά της παραλίας Χαλκίδας
Δείτε τι απίστευτο έγινε στα νερά της παραλίας Χαλκίδας

Οι συγκεκριμένες μέδουσες είναι του είδους «καφέ μέδουσα» ή «τηγανητό αυγό» ευρέως γνωστή ως σαλούφα, (επιστημονική ονομασία: Cotylorhiza tuberculata).

Είναι ένα είδος μέδουσας του φύλου Cnidaria. Συναντάται συχνά στη Μεσόγειο Θάλασσα, το Αιγαίο Πέλαγος και την Αδριατική Θάλασσα. Μπορεί να φτάσει τα 40 εκατοστά σε διάμετρο, αλλά το πλάτος της είναι συνήθως μικρότερο από 17 εκατοστά. Φαίνεται ότι το τσίμπημα αυτής της μέδουσας έχει πολύ μικρή ή καθόλου επίδραση στον άνθρωπο.

Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες στους πιο ευαίσθητους ανθρώπους, οι οποίες συνήθως συνεπάγονται κνησμό και ξύσιμο στην περιοχή του τσιμπήματος.

Ο λείος, υπερυψωμένος κεντρικός θόλος του κνιδάριου περιβάλλεται από έναν δακτύλιο που μοιάζει με υδρορροή. Τα περιθωριακά του πτερύγια είναι επιμήκη και υποορθογώνια. Κάθε στόμιο διχάζεται κοντά στη βάση του και διακλαδίζεται αρκετές φορές. Εκτός από ορισμένα μεγαλύτερα εξαρτήματα, υπάρχουν πολλά μικρά, σε σχήμα ρόπαλου, που φέρουν άκρα που μοιάζουν με δίσκους.